Magyar Nemzetőrség

2020.08.05. 09:30

Orgonát ajándékoztak az izményi templomnak

Ezúttal Izmény katolikus templomának adományozott egy orgonát a Magyar Nemzetőrség Tolna Megyei Szervezetének szekszárdi kirendeltsége.

Foray Nándor

Fotó: Beküldött fotó

Az ötszáz lakosú településnek korábban még nem volt orgonája, nyilatkozta Varga Gyula, a nemzetőrség országos parancsnokhelyettese, a szociális és karitatív szakszolgálatok vezetője és városi parancsnok.

Varga Gyulának viszont volt egy régi, ugyanakkor kiváló állapotú templomi orgonája, hiszen gyűjtötte a hangszereket; zenész családba született, és kisgyermekkorától kezdve muzsikált. Templomi játékokra, és akár Bartók Béla vagy Franz Schubert műveinek játszására is alkalmas. Varga úgy tudja, sok templom szűkölködik, emiatt határozta el, hogy tárgyalnak a pécsi püspökséggel, az pedig meghirdette az egyházkerületben a nemzetőrség ajánlatát. Vagy huszonöt helyről jelentkeztek rá, de leggyorsabbnak az izményi plébános, Vida Zsolt bizonyult – így érte az izményi katolikus templomot a szerencse.

A község emberei nagy örömmel fogadták az ajándékot, süteménnyel köszönték meg. A nemzetőrség megtette a tiszteletkört, a plébános megszentelte az orgonát, a polgármester, Kelemen Ferenc is háláját fejezte ki. Az augusztus 1-jei avatáson a fél falu megjelent, az ünnepségen Varga Gyuláék több mint másfél órán keresztül válaszoltak a kérdésekre. A nemzetőrségnek egyébként izményi ezredese is van.

Az elektromos orgonának nagyon örültek az izményiek (Beküldött fotó)

Varga hozzátette: a nemzetőrök mindig örömüket lelik az adományozásban. Búcsúzáskor meg is ígérték: vissza fognak térni a kis településre.

Borítókép: Középen (piros sapkában) Varga Gyula, mellette jobbra Kelemen Ferenc polgármester és Vida Zsolt plébános

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában