A látogatás tilos, a kapcsolattartás nem

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Koronavírus-fertőzésre utaló jeleket nem tapasztaltak a Paksi Életfa Idősek Otthonában, a múlt héten bevezetett intézkedések a megelőzést szolgálják. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, augusztus 26-án ideiglenes látogatási és kijárási tilalmat léptettek életbe az intézményben. A tilalom az idős lakók védelmét szolgálja, mivel a fertőzés zárt közösségben gyorsan terjed, az ellátottak pedig fokozott védelemre szorulnak életkoruk és meglévő betegségeik miatt – hangsúlyozta Kávási Brigitta intézményvezető.

A korábbi kapcsolattartási lehetőségek természetesen eztán is rendelkezésre állnak, vagyis minden lakószobába lehet telefonálni a vonalas telefonon keresztül. Azon lakókat, akik nem tudják a szobájukban lévő telefont használni, de társas kapcsolattartásra képesek, a 20/220-4568 számú, portán elhelyezett mobiltelefonon lehet keresni. A számot napközben lehet hívni, és az otthon egyik munkatársa felkeresi a telefonnal a lakót. Aki Skype-beszélgetésre szeretne időpontot egyeztetni, a [email protected] címen adja meg az elérhetőségét, és felveszik vele a kapcsolatot. Azt kérik továbbá, hogy a lakók érdekében a hozzátartozók ne vigyenek be kívülről csomagot.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyen helyzetben értesítik a hozzátartozókat, számukra lehetőséget és megfelelő védőöltözetet biztosítanak a kísérésre.

A korlátozás visszavonásig érvényes, hetente értékelik majd a helyi járványügyi veszélyt, és döntenek a változásokról.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában