A polgármester is várja a vírus ellenszerét

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

Porga Ferenc polgármester a közelmúltban a koronavírus-járvány kapcsán adott információt. Tájékoztatott, hogy a település közintézményeiben a maszk viselése és a kézfertőtlenítő használata belépéskor kötelező. Ismertette, hogy tavasszal hatalmas sikert arattak, de tudták, hogy lesz második hullám. Tudták azt is, hogy amíg nincs ellenszer, addig nem lehetnek nyugodtak. A sikeres védekezés ára a gazdaság visszaesése, hogy sok családban nehezebb hónapok jönnek.

Porga Ferenc polgármester fúj fertőtlenítőszert Széles András alpolgármester kezére (Beküldött fotó)

Ahogy írta: „hatalmas áldozatokat hoztunk mindannyian a tavaszi hónapokban, hogy elkerüljük a tragédiát, amelyet a koronavírus okozott más országokban. De ez az áldozat mit sem ér, ha a második hullámban könnyelműen és felelőtlenül viselkedünk. Akkor hiábavaló volt minden óvintézkedés, fáradozás, hogy gyermekeink ne maradjanak le a tanulmányaikban, hiába hoztunk áldozatot anyagilag, és hiábavaló volt, hogy korlátoztuk saját szabadságunkat. Ha magunktól nem leszünk kellően fegyelmezettek, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a vírus fog erre rákényszeríteni minket. Mindenki emlékezzen a tavaszi időszakra, gondoljon vissza azokra a hétköznapokra, és cselekedjen most is ugyanúgy. Remélhetőleg már nem kell sokáig várnunk, mire a szakemberek megtalálják a vírus ellenszerét.”

A Tamásiban bevezetett óvintézkedésekről legutóbb ITT írtunk bővebben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában