babazászló

2020.09.21. 16:38

Babazászlót tűztek ki a hivatalra

Hanol Erzsébet

20200921_Paks_Babazászló_képen: Szabó Péter_Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

Újabb Tolna megyei település gazdagodott úgynevezett babazászlóval, a szekszárdi polgármesteri hivatal után ugyanis a paksi bejárat fölé is kitűztek két ilyen zászlót, jelezvén: hogy az önkormányzat támogatja a gyermekvállalást, és ezzel is ünneplik az újszülöttek világra jöttét.

Az ország több pontján látható már ilyen zászló, a kezdeményezést életre hívó Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pedig nemrégiben ismét felhívással fordult az önkormányzatokhoz. Miként azt a honlapjukon is írják, 2011-ben Oberfrank Pál színművész ötlete nyomán indították el babazászló programot, abból kiindulva, hogy ha valaki végleg távozik közölünk, akkor annak tiszteletére fekete zászlót tűzünk ki, hát miért ne lehetne zászlóval köszönteni az új élet érkeztét is.

Nemcsak önkormányzatok, hanem más közintézmények, cégek is igényelhetnek babazászlót, és családok is bérelhetnek, hogy jelezhessék, kisbaba született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában