elismerés

2020.09.18. 18:30

Nívódíjat kapott Halász Gábor és Karszt József

Rendhagyó ünnepséget tartott a Roma Sportmotivációs Egyesület csütörtökön Nagydorogon, ahol két nívódíjat is átadtak.

Berg Sándor

Fotó: Beküldött kép

Az elismerést Halász Gábor, a szekszárdi és Tolna megyei ökölvívás aktív szervezője, mentora, az UNIO Box Team versenyzője és edzője, valamint Karszt József, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Paksi FC technikai vezetője érdemelte ki. Utóbbit egészségügyi okok miatt Karszt László helyettesítette.

A Roma Sportmotivációs Egyesületet öt mélyszegénységből feltörekvő roma származású korábbi sportoló alapította két évvel ezelőtt azzal a céllal, hogy megszólítsa a kábítószertől és netfüggőségtől szenvedő fiatalokat, mondta el lapunk érdeklődésére Ignácz Imre. Az egyesület vezetője kifejtette, az elismerést olyan Tolna megyei kaphatja, aki sport terén is kiemelkedőt nyújt, s ezzel példaképként szolgál a fiatalok számára.

Indoklásként elmondta, Halász Gábor az ökölvívás zászlóvivője a megyében, aktív pályafutása mellett, mely már alapból is elismerésre méltó (58 fellépéséből 39-et megnyert, 19 vereség mellett, s olyan bunyósokkal találkozott mint Herbie Hide), évek óta foglalkozik a klub utánpótlásával is. Több roma származású bokszoló került ki a kezei közül.

Halász Gábor és Karszt László a szervezőkkel (Beküldött kép)

Karszt József a paksi labdarúgás minden fontos lépcsőfokánál (NB III.-as és NB II.-es bajnokcsapat, Liga-kupa-győzelem, NB I.-es ezüst­érem) ott volt, s fontos szerepet játszott. Habár sosincs a középpontban, több későbbi válogatott focista (Böde Dániel, Fiola Attila, Heffler Tibor, Szabó János) sorsát is egyengette.

Az egyesület elismerését elsőként Böde Dániel, a Paksi FC futballistája vehette át tavaly, de Gera Zoltán is volt már az egyesület vendége Nagydorogon. Ignácz Imre hozzátette, folytatni szeretnék a pódiumbeszélgetések sorát, ám a pandémiás helyzet miatt a közeljövőben erre nem kerülhet sor. Zárásként megjegyezte, várják a javaslatokat a következő nívódíjasra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában