szabadtéri felolvasás

2020.09.17. 09:30

Tündérről mesélt a könyvtáros

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

A sötétben látó tündér című mesét olvasták fel a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár udvarán szerdán, Szekszárdon. A programot a Gyermekkönyvtár kezdeményezte, egyik munkatársa, Tatainé Berta Zsuzsanna elmondta: A sötétben látó tündér című Bagossy László-mesebeszéd az Év Gyermekkönyve díjat is elnyerte 2009-ben. A történetet színpadon Pogány Judit színművésznő vitte sikerre.

Szerda délután, a megyei könyvtár udvarán Kuntler Edit Eszter könyvtáros olvasta fel a négyéves kortól ajánlott A sötétben látó tündért a megjelenteknek. A programot a koronavírus-járvány miatt tartották szabadtéren.

Kuntler Edit Eszter olvasta fel A sötétben látó tündért (Fotó: Mártonfai Dénes)

Tatainé Berta Zsuzsanna arról is beszélt, kedden Turbuly Lilla költő, író zártkörű író-olvasó találkozójának adott helyet a Gyermekkönyvtár. Ezen a szekszárdi PTE Illyés Gyula gyakorlóiskola egyik osztálya vehetett részt. A találkozó nagy élményt jelentett, Turbuly Lilla gyermekversek mellett például mesekönyvek és ifjúsági regény szerzője is. A gyermekkönyvtáros külön megemlítette A Károlyi-kert nyuszija című művét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában