virágok

2020.10.12. 19:10

Árvácskák színesítik a Perczel kertet is

Szeri Árpád

Fotó: Máté Réka

Színpompás mivoltáról is jól ismert a bonyhádi városi könyvtár környezete, a Perczel kert. Ez a jellegzetesség köszönhető annak a virágerdőnek, mely tavasztól őszig szirmaival ékesíti a területet. Ez a színesség azonban csak úgy tartható meg, ha rendszeres időközönként utánpótlást kapnak a növények. Épen ezért a múlt vasárnap a Colonia Alapítvány szervezésében közösségi virágültetés zajlott a helyszínen. A Perczel kerti virágtartókba, szorgos kezek munkája eredményeként, közel ötszáz darab sárga és lila színű, a telet jól bíró árvácska került. Az ültetők között ott volt Schnell-Nagy Erika, a városi könyvtár vezetője, Lőrinczné Dávid Mária, a Colonia Alapítvány kuratóriumi elnöke és Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere is.

Lőrinczné Dávid Mária a fentiekhez hozzátette, hogy a Perczel kerten kívül a város több pontjára is kihelyeztek árvácskákat, a Bonycom közreműködésével. A munkába számos helybeli is bekapcsolódott, elismerésre méltó munkájukkal hozzájárulva a Völgység székhelyének szépüléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában