El tudták kerülni a reggeli tumultust

Nem okozott reggel fennakadást az iskolákban tegnap óta kötelező hőmérés, legalábbis az általunk megkeresett intézményekből ezt a választ kaptuk. Ráadásul olyan diák vagy dolgozó sem volt ezekben az iskolákban, akinél magasabb értéket mutatott volna a hőmérő.

Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Megnyugtató eredményeket hozott a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az első nap, amikor kötelező volt a gyerekek és a pedagógusok belépés előtti hőmérése. Antóni Józsefné igazgató elmondta, hogy az épületbe öt helyen lehet belépni, és mindegyik pontnál az iskolán kívül van hőmérés, így el tudják kerülni a sorban állást. Miután a megfelelő értéket mutatja a hőmérő, csak aztán lehet bemenni, ahol pedig kötelező a kézfertőtlenítés – tette hozzá az igazgató.

Arról is beszélt, hogy a gyerekek részéről nem tapasztaltak ijedtséget, fegyelmezettek voltak, és a kedvező érték közlése után mindenkit egy-egy jókívánsággal bocsátottak útjára. Szerencsére sem a diákoknál, sem a munkatársaknál nem haladta meg a 37,8 fokos határértéket a hőmérés eredménye. Abban az esetben, ha ez később mégis előfordulna, kontrollmérést végeznek, ha az is betegségre utal, egy kijelölt teremben elkülönítik a gyermeket, és értesítik a szüleit. Ha dolgozóról van szó, őt hazaküldik.

A tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola valamennyi telephelyén rendelkezésre áll elegendő számú lázmérő – tudtuk meg Takács Zita intézményvezető-helyettestől. Az iskola eredetileg minden telephelyre két készüléket rendelt, de a Szekszárdi Tankerületi Központ ezen felül további lázmérőket is biztosított. A gyerekek és a pedagógusok lázmérését a mindenkori ügyeletes tanárok végzik, ha tumultus kezdene kialakulni, illetve a késve érkezők esetében a takarítónők is besegítenek. Az intézményvezető helyettesnek nem volt információja arról, hogy az első napon valakit kiszűrtek volna a magasabb testhőmérséklete miatt.

A Szekszárdi 1. Számú Óvoda Kindergarten tagintézményeiben már a májusi visszarendeződés után is végeztek hőmérést a belépés előtt, az új nevelési évben pedig szeptember 2. óta. Akkor a fenntartó gondoskodott hőmérőkről, a napokban pedig az operatív törzs jóvoltából bővült az eszközkészlet – mondta el Sebestyén Györgyi intézményvezető. Hozzátette: a szülők pozitívan fogadták a kezdeményezést, és felelősségteljes hozzáállásukról árulkodik, hogy eddig nem tapasztaltak olyat, hogy betegnek tűnő gyermeket vittek volna az óvodába.

Borítóképünkön: A szekszárdi 1. számú oviban már régóta mérik a gyermekek hőmérsékletét belépéskor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában