közösségépítés

2020.10.08. 12:30

Építészek kalauzolásával sétáltak Tolnán

Wessely Gábor

Fotó: Wessely Gábor

Négyszer sétálnak. Október négy keddjén. Egy építész házaspár – Práger Mária és Lajtai Zoltán vezetésével – megismerik Tolna múltját, nevezetességeit. A programot az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület szervezi, melynek szakmai vezetője, Weiszné Szabó Magdolna így vázolta a célt: közösségépítés, a helyi identitás, a kötődés erősítése, az elidegenedés elleni küzdelem, a kapcsolatok ápolása, főleg most, ebben a vírus miatt keserves időszakban.

Az első keddi sétán mintegy negyvenen vettek részt. Az egykori vár és az egykori kikötő területét járták be, a Holt-Duna-ág mentén.

A kalauzolást ellátó építész pár alaposan felkészült. A bogyiszlói hídtól a Stern-telepig tartó út során több megállót iktattak be, ahol ismertették a látható épületek, szobrok történetét, az 1956-os árvíz szintjét és más érdekességeket.

A következő kedden a barokk kori Tolna szakrális emlékeit veszik sorra, aztán az iparos múltba kalandoznak, végül a lovassági laktanya – ma már más funkciókra átalakított – épületegyütteséhez várják az érdeklődőket.

Borítóképünk a négyrészes sorozat első alkalmán készült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában