dr. gábor ferenc

2020.10.06. 16:20

Szekszárd új jegyzője nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik

Szeri Árpád

Forrás: Beküldött fotó

Október elsejétől dr. Gábor Ferenc látja el a jegyzői feladatokat Szekszárd polgármesteri hivatalában – tette közzé közösségi oldalán Ács Rezső, a megyeszékhely polgármestere. A város vezetője tegnap délelőtt állománygyűlésen mutatta be a tisztség betöltőjét. A pozícióra pályáztatás útján választották ki a szakembert, aki komoly szakmai tapasztalattal bír, korábban Hőgyész, majd Dombóvár jegyzője, illetve 2015-től ez év elejéig a Tolna Megyei Önkormányzat főjegy­zője volt.

Dr. Molnár Kata, a megyeszékhely korábbi jegyzője ez év augusztusában jelentette be távozását. Ezután dr. Göttlinger István aljegyző látta el a jegyzői feladatokat.

Dr. Gábor Ferenc 1973. november 6-án született Dombóváron. Az általános iskolát Szakályban végezte. Ezután a pécsi gyakorló gimnázium földmérő szakán érettségizett, majd Budapesten, a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán szerzett diplomát 1996-ban. Később elvégezte ugyancsak a fővárosban a Rendőrtiszti Főiskolát. Volt katona, dolgozott rendőrtisztként a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon. Innen útja az APEH Bűnügyi Igazgatóságához vezetett 2001-ben, a Baranya Megyei Nyomozóhivatal munkatársa, majd 2004-től a Nemzeti Nyomozóiroda dolgozója lett. Közben közigazgatási szakvizsgát tett és jogi diplomát szerzett Pécsett levelező tagozaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában