Ajándékkal honorálják a segítséget

2020.11.25. 12:30

Véradást tartanak Bátaszéken, szükség is van rá

Mauthner Ilona

Forrás: Shutterstock

A soron következő véradást Bátaszéken november 26-án délelőtt 10 és este 6 óra között tartják, a polgármesteri hivatalban, ahol több helyiséget is biztosítanak a véradók részére a várakozás alatt.

Minden véradó előszűrése megtörténik a véradás helyszínére való belépés előtt. A 37,5 Celsius-fokos, vagy azt meghaladó hőemelkedést mutató személyek nem léphetnek be a véradás területére. Minden donor számára szükség esetén biztosítanak sebészi maszkot és mindenki ajándékutalványban részesül a közelgő ünnepek alkalmából. A vérellátás kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a vér, vérkészítmények nélkül számos beteg élete veszélybe kerülhet.

November 27-én a véradók napja lesz, de idén elmaradnak Bátaszéken az ünnepségek, azonban a sokszoros vér­adók elismerését most is megoldják. A jubiláló véradók emléklapban, ajándékban részesülnek, melyet személyesen adnak át lehetőség szerint önkéntesek és a polgárőrség segítségével.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában