bejelentés

2020.12.23. 14:40

Épülhet új orvosi rendelő Szekszárdon

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

A Szabó Dezső utcai fiaskó után, a korábban megszüntetett építkezéstől néhány száz méterre, az Allende és az Alisca utca közötti zöld területen mégis épülhet új orvosi rendelő. Ezt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón jelentette be Ács Rezső Szekszárd polgármestere és Zaják Rita, az önkormányzat Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottságának elnöke szerdán délelőtt.

Az elnök asszony elmondta, felmérések szerint leginkább a 3-as és a 14-es számú orvosi körzet rendelőjének helye, s a rendelő állapota a kifogásolható a városban, ezért ez a két háziorvosi körzet költözhet majd az új helyre. Ez a rendelő egyébként közelebb is lesz a két körzethez tartozó négy és félezer lakóhoz, mint azok, ahol ma rendelnek az orvosok. A rendelkezésre álló hatezer négyzetméteres területen, amely hajdan az Alisca lakótelep építkezésének felvonulási területe volt, kétszáz négyzetméteres lesz az épület.

Ács Rezső polgármester elmondta, a képviselő asszony közreműködésével sikerült úgy kialakítani az épület kontúrjait, hogy kevés fát kelljen kivágni, s a területen átfutó nagyméretű csővezetéket se kelljen megbontani. A tervek határidőre elkészültek, s beadták a beruházás finanszírozását biztosító pályázatot.

Ez az új rendelő a program szerint a jövő év végére kész lesz, a szőlőhegyi orvosi rendelőt pedig néhány év múlva építik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában