Nagydorog

2020.12.23. 12:30

Minden napra másik kidíszített ablak jut

Wessely Gábor

Forrás: Beküldött fotó

A zárttéri, ünnepváró rendezvények helyett szabadtérieket kínálnak a lakosságnak, főleg a gyerekeknek, Nagydorogon. Mint Szabó J. Csabáné alpolgármester elmondta: sok látnivaló hívogatja most az embereket a település központjába.

Ott van az adventi koszorú, felállítottak egy kis házikót, melybe régi, téli sporteszközöket – szánkókat, síléceket – raktak ki, és egy másik, kéthelyiséges építményben kapott helyet a betlehemi jelenetet bemutató dekoráció, és a Mikulás-ház, ahol játszani és fényképezkedni is lehet. Gyakori vendégei a gyerekek, szülőkkel, pedagógusokkal.

A község kulturális bizottsága sokat tett azért, hogy ebben a járványos időszakban is érezhető legyen az ünnepi hangulat. A falu lakossága közösen díszíti a közterületi fenyőfát, s akinek kedve van, részt vehet az úgynevezett adventi ablaksétán. Ennek lényege, hogy huszonnégy család vállalta: kidíszíti az egyik utcafronti ablakát. December 1-jétől az érdeklődők minden nap másikat néznek meg ezek közül, lefotózzák, és feltöltik a falu honlapjára. Ez lesz a helyi adventi naptár.

A településszépítés, -díszítés érdekében megmozdultak a vállalkozók is. Hatszázezer forint gyűlt össze, melynek köszönhetően jó néhány villanyoszlopra szereltethettek világító díszeket. Mindemellett az önkormányzat karácsonyi vásárlási utalványt ajándékoz minden 18 év alatti és 55 év feletti nagydorogi lakosnak. A szelvények két helyi élelmiszerboltban használhatók fel. (Jövőre másik kettőt fognak bevonni az akcióba, mert így tartják igazságosnak.) Összesen 1300 személy kap ötezer forintos utalványt.

Borítóképünk: Gyerekcsoport nézelődik a betlehemi dekorációnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában