Paks

2021.01.15. 16:20

A járvány idején is ellátja feladatait a kistérségi központ

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

Folyamatosan ellátja feladatait a Paks Kistérségi Szociális Központ a járvány idején is – tájékoztatta Borbás László, a Paks Kistérségi Szociális Központ igazgatója a TelePaks hírportált.

Szervezési kérdések is jelentősen befolyásolták munkájukat, hiszen az Életfa Idősek Otthonának szolgáltatását segítették létszám-átirányítással, az étkeztetés mellett a házi- és a jelzőrendszeres segítségnyújtás területére is csoportosítottak át munkatársakat, hogy az ellátásokat folyamatosan tudják biztosítani.

A karanténszolgáltatás továbbra is működik: amennyiben segítség nélkül maradnak a koronavírus miatt karanténba kerülők, kereshetik a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatot. A tavaszi időszakban tapasztalthoz képest közvetlenebb munkaformákban tudják megoldani a családsegítő, gyermekjóléti szolgáltatásokat. A kapcsolatokat minimalizálják, a személyes találkozásoknál a járványvédelmi intézkedéseket betartják, az infokommunikációs eszközöket részesítik előnyben.

A kistérségi szociális központ feladatkörébe tartozó hajléktalanellátás esetében létszámstopot vezettek be. A Síp utcai nappali melegedőben a tíz férőhely helyett most ötöt biztosítanak azért, hogy tartható legyen a védőtávolság a bent tartózkodók között – erről szociális, a hajléktalanok nappali melegedőjének koordinátora számolt be. Jelenleg négyen veszik igénybe a szolgáltatást, a befogadást negatív koronavírus-teszthez kötik. Jelenleg hat olyan emberről tudnak a szakembereknek, akik az utcán élnek, rájuk a rendőrség fokozottabban figyel.

Mindezek mellett tovább folytatódik az élelmiszermentés az élelmiszerbank egyesülettel történt megállapodás alapján.

Borítóképünk: Fokozottan figyelnek a hideg időben az utcán élőkre (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában