Paks

2021.01.27. 18:10

Kellenek az utcai bútorok és kukák

Tolnai Népújság

20200816 Algyő A trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára emlékezett a szegedi Őserő Dalárda azzal, hogy körbejárták a megye településeinek emlékműveit, és mindegyiknél koszorúztak is Képen: Az Őserő Dalárda fokozottan nemzet- és keresztény érzelmű közösség, Szegedre települt erdélyi székely származásúak és őslakosok az ország zászlója előtt énekeltek Trianon megemlékezésére Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

Forrás: MW

Fotó: Török János

Paks város ötös és a hatos körzetének választott képviselői a fejlesztéseket illetően leginkább a lakosság kérései alapján hozták meg a döntéseiket.

– Valamennyi lakossági kérésnek igyekeztem eleget tenni, így főként a zöldfelületek karbantartására, illetve a hiányzó utcabútorok kihelyezésére fordítottam egyéni képviselői keretemet – tájékoztatta a TelePaks hírportált az ötös körzet fejlesztéseiről Kudorné Szanyi Katalin választott képviselő. – Azzal, hogy tükröt helyeztettünk ki az Árnyas utca és az Építők utca kereszteződésében, egy nagyon fontos fejlesztés valósult meg közlekedésbiztonsági szempontból.

– Idén padokat és asztalokat helyezünk ki az Építők útja lépcsőházai elé, ahol egy kis park felújítását is tervezzük – mondta a képviselő, aki a Pollack Mihály utcában és az Árnyas utcában is utcai bútorok telepítését tervezi.

Ötmilliós képviselői keretét sok mindenre el kellett költenie az elmúlt évben – mondta el sajtótájékoztatóján Barnabás István, Paks hatos körzetének képviselője. Továbbá több helyszínen a szemétgyűjtőket kellett kiegészíteni, hogy azok ne guruljanak el a helyükről.

A lakosság kérései alapján más közterületekre szintén igényeltek meg padokat, utcai kukákat, amelyeket a képviselő reményei szerint hamarosan kihelyeznek, ahogy a hivatalban a műszaki osztály az ehhez szükséges procedúrát lebonyolítja.

A képviselő kifejtette, ez a munka még nem áll le, 2021-ben folytatja a hasonló igények kiszolgálását. A körzetben még két olyan terület van, amelyek tömbbelső-felújításra várnak. Barnabás István reményei szerint ezekben is lépéseket tehetnek az idei évben.

Borítóképünk: tükröt helyeztek ki az Árnyas utca és az Építők utca kereszteződésében (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában