ajándékozás

2021.01.05. 15:30

Kétszáznál több ajándékcsomagot osztottak ki

Foray Nándor

Forrás: Beküldött fotó

Rendhagyó ajándékosztás zajlott le Simontornyán a karácsonyt megelőző napokban. Minden simontornyai gyermeknek örömöt tudtak szerezni a város fenyőfájánál. Az ajándékosztást a Simontornyai Segítő Kezek csapat szervezte, és civil összefogás keretében bonyolódott le. A gyűjtésben nagyon sok simontornyai anyuka és apuka is részt vett. Ők elhozták a még használható, de a gyermekeik által már nem használt játékokat. Az összegyűlt ajándékokat a csapat dobozokba rakta és becsomagolta. A csomagolópapírhoz az anyagi segítséget Simontornya Város Önkormányzata biztosította.

Szombaton és vasárnap ment végbe az ajándékosztás. Fiús, lányos és baba kategóriából választhattak a fához kilátogató csemeték. Szerencsés volt az akció, hiszen minden csomag gazdára talált, több mint kétszáz került a gyerekekhez, akik nagyon boldogan távoztak az ajándékokkal. A járványügyi előírásoknak megfelelően nem csoportosultak, a fához egyszerre maximum három–öt gyermek érkezett.

– Az idei ajándékozás rendhagyó volt, de ezután minden évben szeretnénk megszervezni – közölte Kecskési Zsuzsanna önkormányzati képviselő.

A Segítő Kezek csapat ezenfelül ruhaadományokat is vitt már ki rászoruló kisgyermekes családoknak. – Az előzőekben már két ruhaosztást szerveztünk, ez azonban a járvány miatt sajnos elmaradt. Így most a „házhoz szállítással” próbáltunk meg kicsit könnyíteni a helyzetükön – árulta el Kecskési Zsuzsanna. Folyamatosan dolgoznak, és azok részére, akik ezt kérik, biztosítanak és visznek ruhákat az összegyűjtött darabokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában