Gerjen

2021.01.13. 15:30

Korszerű megoldásokat keresnek az egészséges környezetért

Tolnai Népújság

Forrás: Beküldött kép

Százhatvankét tükör érkezik Gerjenbe, amelyek a napenergia felhasználásával nyújtanak majd segítséget az új óvoda és bölcsőde melegvíz-ellátásához – olvasható Romhányi Károlynak, Gerjen polgármesterének közösségi oldalán.

– Egy budapesti telephelyen jártam, ahol a szolárparabolával ismerkedhettem meg. Ehhez a hamarosan Gerjenbe érkező berendezéshez a Magyar Villamos Művek Csoportnak köszönhetően jutottunk. Maga az eszköz nagyon látványos és érdekes lesz, hiszen egy összesen százhatvankét darab külön-külön mozgatható tükörből álló parabolát kell elképzelni. Gyermekeinknek, így az intézményen belül, vagy kívül megtekintve is átadhatjuk, mennyire fontos a környezettudatos, energiatakarékos életmódra törekedni, valamint a megújuló energiák nyújtotta kiegészítő lehetőségeket kihasználni egy jobb, szebb környezet érdekében. Köszönjük a lehetőséget, hogy községünk gyarapodhat egy ilyen hasznos eszközzel és remélem hamarosan munkába állhat intézményünk udvarában a szolárparabola – tette hozzá a polgármester.

Romhányi Károly Fotó: Beküldött kép

A községben új bölcsőde és óvoda is épül, melyek építéséhez már megérkeztek az első elemek. Romhányi Károly közösségi oldalán hozzátette azt is, nála a község fejlődése áll fókuszban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában