Szedres

2021.01.15. 17:30

Márciusra tervezik a tisztújító közgyűlést

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

Egyetlen programot sem tudtak hagyományosan megvalósítani a szedresi Nyugdíjas Érdekszövetségben 2020-ban – tájékoztatott Varga Ferenc elnök.

Az év első hónapjaiban a kulturális csoport néhány tagja: Bónyai Gusztávné, Cseh Istvánné, Junkuncz Jánosné, Kovács Irén, Tőricht Lászlóné nyugdíjasotthonok és kiállítások meghívását elfogadva, ott verssel és énekkel kedveskedtek. Éppen tervezte a Nyugdíjas Érdekszövetség március elején az első összejövetelt, a nőnapot, amikor bekövetkeztek a korlátozások, és nem lehetett megtartani a közgyűléssel összekötött rendezvényt. A vezetőségi tagok azonban elvitték a hölgytagoknak a nekik szánt cserepes virágot és virslis uzsonnát.

A nyári fesztivál és a betervezett három egész napos fürdőzés teljesen elmaradt. Viszont a Nemzeti Művelődési Intézet által felajánlott, Barteczka Mária és Dombi Józsefné által szervezett egynapos lakiteleki kiránduláson sok érdekszövetségi tag is részt vett. Ősszel ugyancsak nem rendezték meg a nyugdíjasok világnapjára tervezett mindenki névnapjával egybekötött bált sem.

Varga Ferenc otthonából irányítja a szervezetet Beküldött fotó

A kerek évfordulós születésnaposokat szintén nem tudták fogadni vacsorával, de a nekik szánt oklevelet és ajándékkosarat a vezetőség jóvoltából októberben megkapták az otthonukban. Tavaly Domokos Istvánné 90, Gárdai István, Gárdai Istvánné 85, Bíró Józsefné, Horváth Mihályné, Leger Kurd Alfréd, Vólent Józsefné 80, Andi János, Csillag Gyuláné, Czigler Józsefné, Farkas Gyuláné és Tímár József 75 évesek voltak. Karácsony alkalmából is gondoltak a tagokra. Mindenkinek kivitt a vezetőség egy-egy tartalmas karácsonyi csomagot.

A járvány miatt a 2021-es évi tagdíjat nem a közösségi helyiségben, hanem a kapcsolattartó vezetőségi tagnál lehet befizetni. Idén nagy feladat vár a szedresi Nyugdíjas Érdekszövetségre. Márciusra tervezik a soron következő tisztújító közgyűlést.

Varga Ferenc elnök szerint köszönet illeti a vezetőséget munkájáért, a tagságot pedig a türelméért, a megértéséért. Abban bízik, hogy ebben az esztendőben minden program a jól bevált módon megvalósulhat.

Borítóképünkön: a betervezett három egész napos fürdőzés is elmaradt (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában