Alig emelkedett a fertőzöttek száma megyénkben

TEOL

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Tavaly április eleje óta lehet megyei bontásban nyomon követni az igazolt fertőzöttek számát a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon. Kedden reggel is frissültek a hivatalos adatok, Tolnában pedig mindössze 16 új esetet derítettek fel az elmúlt huszonnégy órában.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma ezzel a tegnapi 8032-ről 8048-ra módosult a járvány kezdete óta. Hazánkban továbbra is Tolnában van a legkevesebb regisztrált eset, a tizenkilenc megye közül utoljára léptük át tegnap a nyolcezres határt.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Hazánkban 578 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 369 288 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 78 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 656 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 268 803 fő, az aktív fertőzöttek száma 87 829 főre csökkent. 3729 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 272-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 243 036 fő kapott oltást, közülük 68 526 fő már a második oltását is megkapta. Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, és az idősotthonokban, bentlakásos szociális intézményekben is már 82 ezren éltek az oltás lehetőségével. Ezen a héten a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek, őket a háziorvos fogja keresni ezekben a napokban.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában