Szakmai értekezletet tartottak háziorvosoknak

Szakmai értekezletet szervezett a paksi járásban praktizáló háziorvosoknak a Tolna megyei oltási munkacsoport.

TN

Nyíregyháza, 2020. december 27. Fecskendõbe szívja a koronavírus elleni oltóanyagot az oltópont egyik munkatársa a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szakrendelõjének épületében kijelölt dolgozói oltóponton 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdõdött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsõként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A koronavírus elleni oltási program zökkenőmentes lebonyolítása érdekében dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, a munkacsoport vezetője és dr. Pátri Eszter megyei tisztifőorvos tájékoztatták az orvosokat – olvasható a TelePaks oldalán.

Dr. Horváth Kálmán kiemelte: a Tolna megyei oltási munkacsoport az országban egyedülállóként döntött arról, hogy a koronavírus elleni oltás folyamatával kapcsolatosan konzultációt tart a háziorvosok számára. Az oltást végző egészségügyi személyzetben számtalan szakmai és szervezéssel kapcsolatos kérdés merülhet fel, ezeket kívánták megválaszolni az értekezleten, ahol az orvosok észrevételeit, véleményét is várták.

Az oltási munkacsoport vezetője arról is tájékoztatott: az ingyenes és önkéntesen igénybe vehető oltás referenciacsoportjai más-más időpontokban kapják meg a vakcinát, már megkezdődött a hatvan év alatti krónikus betegek oltása is. Az önkéntes jelentkezés központi számítógépes rendszerbe érkezik, a jelentkezők közül a leginkább rászorulókat próbálják meg az orvosok, illetve a kormányhivatal dolgozói kiválasztani.

A behívásos, értesítéses módszert követve próbálnak arra törekedni, hogy mindenki eljusson a megfelelő oltópontra, ha szükséges, a családtagok, betegszállítók közreműködésével. A kormányhivatal feladata az, hogy az oltásban részt vevő szereplőket, az egészségügyi személyzetet és az állampolgárokat segítse abban, hogy eljuthassanak egymáshoz.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában