fejlesztés

2021.02.19. 13:56

Tizennégy milliárdos élelmiszeripari beruházás Tamásiban

Fekete László

Fotó: Mártonfai Dénes

Kétszázötvenöt új munkahelyet teremt a Tamási Hús Kft. új beruházása, amelynek bejelentésére a Koppány-parti városba érkezett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

A beruházást bemutató sajtótájékoztatón a tárcavezető hangsúlyozta, a kormány tavaly Magyarország történetének legnagyobb gazdaságélénkítő programjába kezdett, melynek keretében 1434 beruházás jött létre, vagy indult el. Szijjártó Péter hozzátette, az elmúlt évtizedben „ütésállóvá” vált magyar gazdaság egyik pillére az élelmiszeripar, amely a járványhelyzetben nem csak állta a sarat, de 8 százalékos bővüléssel 3800 Mrd Ft-os forgalmat realizált. Az átalakuló keresletre az ágazat 87 Mrd Ft értékű fejlesztésekkel reagált, amellyel 26 ezer magyar ember munkahelyét sikerült megőrizni.

A Tamási Hús Kft. 14 Mrd Ft-os beruházást hajt végre, amelyhez a magyar kormány 3.5 Mrd Ft támogatást biztosít. A fejlesztéssel a cég 255 új munkahelyet teremt, s ezáltal 120 százalékkal növeli a bacon, és duplájára a sült bacon gyártó kapacitását, ezzel is növelve a hazai exportot – tette hozzá a miniszter.

A prémium minőségű szalonna (bacon) és sült szalonna (crispy bacon) gyártásában az európai élvonalban jegyzett Gierlinger Holding ügyvezetője, Peter Schulze köszöntőjében elmondta, az elmúlt időszak válságai – különös tekintettel a pandémiára – próbára tették a vállalkozásokat, ám a Tamási Hús Kft. megerősödve került ki mindebből, köszönhetően annak, hogy különböző piacokra szállít, valamint a termékek már említett magas minőségének. A helyi és környékbeli munkavállalók a beruházásnak köszönhetően biztos jövőt találnak a cégnél.

Süli János országgyűlési képviselő örömének adott hangot, hogy a térség nem csak az erőműbővítés kapcsán fejlődik, de a magyar és külföldi tulajdonú vállalkozások új beruházásainak köszönhetően is. Ebbe a sorba illeszkedik a Tamási Hús Kft., amely a fejlesztéssel új munkahelyeket teremt. A erőműbővítésért felelős tárca nélküli miniszter külön üdvözölte és példamutatónak nevezte a cég szociális érzékenységét, amely például az üzem területén működő bölcsődében is tetten érhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában