Több mint harminc új esettel indul a hét Tolnában

TEOL

Védőfelszerelést viselő orvosok a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. december 8-án.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Tavaly április eleje óta lehet megyei bontásban nyomon követni az igazolt fertőzöttek számát a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon. Február 8-án, azaz hétfőn reggel is frissültek a hivatalos adatok, Tolnában pedig harminchárom új esetet derítettek fel az elmúlt huszonnégy órában, így a tegnapi 8290-ről 8323-ra módosult a járvány kezdete óta regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma.

Tolna jegyzi továbbra is a legkevesebb beteget a járvány kezdete óta, a második legkevesebb igazolt koronavírusost számláló megye, Nógrád is közel ezer fővel előzi, az összes többi megyében pedig átlépte a tízezer fős határt az esetszám.

A feltárt esetek heti megoszlását ábrázoló infógrafikánkon is látszik, hogy sorozatban harmadik hete maradt 300 fő alatt az új koronavírus-fertőzöttek száma Tolna megyében.

Jelenleg tehát 8323 covidos személyről beszélhetünk március eleje óta Tolnában, ez azt jelenti, hogy százezer főből 3862 ember pozitív teszttel rendelkezik megyénkben, így elmondhatjuk, hogy minden huszonhatodik Tolna megyei lakos kapta el bizonyítottan a kórt.

Hazánkban 1160 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 377 655 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 155 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 281 839 fő, az aktív fertőzöttek száma 82 661 főre csökkent. 3717 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 295-en vannak lélegeztetőgépen a kormányzati közlés szerint.

https://www.teol.hu/orszag-vilag/1160-fovel-emelkedett-a-beazonositott-fertozottek-szama-es-elhunyt-65-beteg-3452590/

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában