Paks

2021.03.23. 12:30

Közeleg a tavaszi pályázatok beadási határideje

K. K.

20190911 Nagykanizsa Csónakázó-tó körül létesített futó és kerékpáros sétány átadása Fotó: Szakony Attila SzA Zalai Hírlap

Forrás: MW-archívum

Fotó: illusztráció

Április elseje a beadási határideje több pályázati felhívásnak is, amelyet Paks Város Önkormányzata tett közzé.

A szabadidősport, ifjúsági és esélyegyenlőségi pályázati felhívás diák- és szabadidősport programok megszervezését, hátrányos helyzetűek vagy fogyatékosok aktív részvételével megvalósuló közösségi, szabadidős programok szervezését, gyermekek és fiatalok aktív részvételével zajló rendezvények szervezését, biztonságos szórakozást elősegítő programok szervezését támogatja.

Az egészségügyi, szociális területet is támogatják, többek között a folyamatos és sürgősségi betegellátás színvonalának és hozzáférhetőségének javítását, a szenvedélybetegségek megelőzését, a család szerepének erősítését, zavarainak leküzdését célzó tanácsadások, szolgáltatások fejlesztését, illetve a lakosság szociális és gyermekjóléti alapellátási, szakellátási színvonalának javítását.

A kulturális pályázati felhívás bejegyzett alapítványoknak, közalapítványoknak, egyesületeknek, társadalmi szervezeteknek szól. Kulturális alkotások, események létrehozását, illetve a város kulturális értékeinek, hagyományainak megőrzését, fejlesztését szolgáló tevékenységeket támogatják.

A fiatal szakképzett pályakezdők Paksi letelepedését támogató pályázatot is kiírták. Az egyszeri, vissza nem térítendő helyi támogatás lakás, családi ház vagy építési telek vásárlására, vagy lakás, családi ház építésére szól. Azok pályázhatnak, akik még nem töltötték be a negyvenedik életévüket és munkahelyük Pakson van. A bizottság előnyben részesítheti azokat a pályázókat, akik első saját tulajdonú ingatlant vásárolnak vagy építenek.

A pályázati adatlapok átvehetők a polgármesteri hivatal intézményfenntartó csoportjánál vagy letölthetők a www.paks.hu honlapról.

Borítóképünkön: az egyik pályázati kiírás a szabadidősport programok megrendezését támogatja (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában