Haltelepítés

2021.03.20. 09:30

Horgászik? Jó hírünk van!

Steinbach Zsolt

Fotó: Németh István

Megtörtént az idei első haltelepítés a Tolnai Horgász Egyesület által üzemeltetett horgászvízen, a tolnai Felső-holtágon – tájékoztatott Németh István, a Tolnai HE elnöke.

Ez a telepítés az időpontot és a mennyiséget tekintve is rendkívülinek számít, tekintettel arra, hogy az év ezen korai időszakában ekkora mennyiségű hal még soha nem került a vízbe.

Emellett az elmúlt hétvégén kihelyezett ötven mázsányi háromnyaras, két kiló átlagtömegű ponty a tavasszal szokásos mennyiség nagyjából a duplája. A nagyságrendet illetően Németh István azt is elmondta, hogy a jelenleg érvényben levő halgazdálkodási tervük alapján idén legalább négyezer kilónyi pontyot kell kihelyezniük.

A mostani telepítés tehát már meghaladja az egész évre előírt mennyiséget. Ezzel együtt az év későbbi szakaszában további halkihelyezést terveznek. Az egyesület elnöke információi szerint egyébként jelenleg hiány van halból, azok a horgászegyesületek, amelyek nem kötötték le a kihelyezendő mennyiséget, most nehezebb helyzetben vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában