Pakson reménykednek, hogy az idén lesz fesztivál

Sajnos már egy éve tart, hogy átszövi az életünket a koronavírus-járvány. Tavaly a paksi Gastro­blues Fesztivál is megsínylette a pandémiát.

Munkatársunktól

Fotó: Molnár Gyula

A Gastroblues az a fesztivál, amely a környékbeli, sőt a távolabbi települések zenekedvelőinek is egyik kedvenc nyári zenei eseménye már hosszú ideje.

A 2020-as év a rendezvény szempontjából rosszul sikerült, elmaradt az évtizedek óta július elején megrendezett fesztivál, majd a szervezők abban bízva, hogy év végére már normalizálódik a helyzet, decembert nevezték meg az új dátumnak. Végül is teljes egészében nem maradt el az esemény, igaz, hogy nézők nélkül, de online megtartották a fesztivált. Sőt, volt egy remek kezdeményezés is: a Kárpát-medencei Zenés Találkozó, beindult a Gastro­blues YouTube-csatorna, volt testvérvárosok zenei találkozója – persze mind csak online közvetítéssel.

Sajnos az idei helyzet is bizonytalan, könnyen elképzelhető, hogy ebben az évben is csak online fesztivál lesz. Bár Gárdai György, a Gastro­blues tulajdonosa bízik abban, hogy júliusra már sokan beoltatják magukat, és az oltásról hozott igazolással meg lehet tartani az eseményt nézőkkel. Mert ennek a bulinak a zenén kívül van még két jelentős része, az országos borbarát-találkozó és a főzőverseny. Márpedig online se borbarát-találkozót, se főzőversenyt nem igazán lehet megszervezni.

Gárdai Györgytől megtudtuk, hogy azok az előadók, akik tavaly nem tudtak eljönni, biztosították arról, hogy ha lehetséges, a paksi fesztivált nem hagyják ki az idén. Az amerikai Robben Ford egyértelműen kijelentette, ha át tud jönni Európába, akkor Paksra vezet az első útja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában