Pakson reménykednek, hogy az idén lesz fesztivál

Sajnos már egy éve tart, hogy átszövi az életünket a koronavírus-járvány. Tavaly a paksi Gastro­blues Fesztivál is megsínylette a pandémiát.

Munkatársunktól

Fotó: Molnár Gyula

A Gastroblues az a fesztivál, amely a környékbeli, sőt a távolabbi települések zenekedvelőinek is egyik kedvenc nyári zenei eseménye már hosszú ideje.

A 2020-as év a rendezvény szempontjából rosszul sikerült, elmaradt az évtizedek óta július elején megrendezett fesztivál, majd a szervezők abban bízva, hogy év végére már normalizálódik a helyzet, decembert nevezték meg az új dátumnak. Végül is teljes egészében nem maradt el az esemény, igaz, hogy nézők nélkül, de online megtartották a fesztivált. Sőt, volt egy remek kezdeményezés is: a Kárpát-medencei Zenés Találkozó, beindult a Gastro­blues YouTube-csatorna, volt testvérvárosok zenei találkozója – persze mind csak online közvetítéssel.

Sajnos az idei helyzet is bizonytalan, könnyen elképzelhető, hogy ebben az évben is csak online fesztivál lesz. Bár Gárdai György, a Gastro­blues tulajdonosa bízik abban, hogy júliusra már sokan beoltatják magukat, és az oltásról hozott igazolással meg lehet tartani az eseményt nézőkkel. Mert ennek a bulinak a zenén kívül van még két jelentős része, az országos borbarát-találkozó és a főzőverseny. Márpedig online se borbarát-találkozót, se főzőversenyt nem igazán lehet megszervezni.

Gárdai Györgytől megtudtuk, hogy azok az előadók, akik tavaly nem tudtak eljönni, biztosították arról, hogy ha lehetséges, a paksi fesztivált nem hagyják ki az idén. Az amerikai Robben Ford egyértelműen kijelentette, ha át tud jönni Európába, akkor Paksra vezet az első útja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában