ültetés

2021.03.01. 19:10

Saját nevelésű palántákat ültetnek ki

Wessely Gábor

Jövőre lesz húsz éve, hogy Katz Zoltánné a megyeszékhely főkertésze. Nem kevesebb, mint száznegyven hektárnyi zöldfelület gondozása a feladata. A munkát tizenkét dolgozóval végzi. Emellett felügyeli a három temetőben folyó szakirányú tevékenységet – amit a fenntartó temetkezési cég, a Panteon Kft. lát el –, és irányítja a Páskum utcai telephelyen a közterületekre ültetendő palánták nevelését.

Ezekben a napokban az árvácskák pótlását végzik a város különböző pontjain. Ebből a virágból húszezer tő szépíti Szekszárdot. Nagy része már ősszel kikerült az ágyásokba. A pótlás során 2400 tövet ültetnek. Saját nevelésű palánta ez is, és a petúnia, a vica, a büdöske, a muskátli is. A mennyiség mindenből jelentős. Muskátlis ládából például százötven található városszerte.

A lombgyűjtést lassan befejezik, aztán következik a cserjék metszése és szükség szerinti ültetése, majd a mintegy százhúsz japánakác ifjítása, intenzív visszavágása. Feladatuk az útszegélyek és parkolók tisztítása, gyommentesítése is. Munkájukat korszerű eszközök, járművek, kisgépek segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában