sajtóközlemény

2021.03.25. 13:30

Végveszélybe került a szekszárdi uszoda kivitelezése

TEOL

2020.01.28 Szekszárd, A képeken az épülő szekszárdi uszoda látható. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Mint arról mi is hírt adtunk, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűncselekmény hiányában lezárta a szekszárdi ellenzék által, az uszoda ügyében indított nyomozást, a kivitelezés azonban továbbra sem folytatódik a tolnai megyeszékhelyen. A több száz millió forintos állami támogatás elvesztése akár már rövid időn belül is bekövetkezhet. Malomsoki Krisztián, a sportközpont vezetője ugyanis továbbra sem hajlandó kifizetni az elvégzett munkákat, ezzel akár végleg le is állhat a beruházás – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében az önkormányzat sajtóirodája.

Miközben a szekszárdi uszoda megépítése az ellenzék által támasztott pénzügyi akadályoztatás miatt kritikus helyzetbe került, addig Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd frakcióvezetője közösségi oldalán még mindig bűncselekményről beszél, annak ellenére, hogy a nyomozóhatóság a Bomba által tett feljelentés ügyében az eljárást már bűncselekmény hiányában megszüntette.

Az önkormányzat csütörtöki közleményében azt írják, az ÉSZ frakcióvezetője vagy tudatosan, vagy jogi ismeretek hiányában félrevezeti a közvéleményt. Ezért fontosnak tartják az alábbiakat leszögezni:

„A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást megszüntető határozatában a bűncselekmény hiánya szerepel, éppen ezért Bomba valótlanul állítja, hogy azért szűnt meg a nyomozás, mert »a nyomozó hatóság jelenleg nem tudta megállapítani, mennyi kár érte az önkormányzatot. Ezért áll az az indoklásban, hogy a hanyag kezelés, illetve a hűtlen kezelés jelenleg nem bizonyítható«. A határozati indokolásban ellenben az szerepel, hogy »A büntetőeljárás során beszerzett adatok nem támasztják alá a feljelentésben elkövetettként megjelölt bűncselekmények megvalósulását és nem vetik fel más bűncselekmény elkövetésének gyanúját sem«.”

Továbbá „valótlanul állította Bomba azt is, hogy a rendőrség azért zárta le a nyomozást, mert a felek még nem számoltak el egymással. Az elszámolást jelenleg is az ÉSZ-frakció által korábban kinevezett vezető, Malomsoki Krisztián akadályozza azzal, hogy a műszaki ellenőri feladatokat ellátó állami BMSK Zrt. által leigazolt és elvégzett feladatokat nem hajlandó kifizetni a kivitelezőnek. Az uszoda építési munkálatai így leálltak. A beruházáshoz támogatást nyújtó Magyar Állam képviselői ezzel kapcsolatban már jelezték aggályaikat önkormányzatunk felé, hiszen a miniszterelnökség által kért és a polgármester által megadott március 22-i határidőig a sportközpont ügyvezetője nem írta alá a teljesítést, tehát félő, hogy végveszélybe kerül az építkezés további folytatása” – figyelmeztet a városháza közleménye.

Borítóképünk archív felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában