Meghosszabbítják az ügyfélfogadási szünetet a szekszárdi városházán

TEOL

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló kormányrendelet közigazgatás működésére vonatkozó előírásainak végrehajtása érdekében és azzal összhangban, március 8-tól április 30-ig a szekszárdi városházán szünetel az ügyfélfogadás – tájékoztatta portálunkat pénteken dr. Gábor Ferenc jegyző.

A járványhelyzetre való tekintettel, a polgármesteri hivatal épületébe továbbra is kizárólag anyakönyvi ügyek intézése céljából lehet belépni, előzetes telefonos időpontegyeztetés után!

Az anyakönyvi osztályon a személyes ügyintézést igénylő ügyek rendes ügyfélfogadási időben továbbra is folynak (házasságkötés bejelentése, névváltoztatás, apai elismerő nyilatkozatok). Az aktuális anyakönyvi tájékoztatók, a házasságkötés szabályai a http://koronavirus.szekszard.hu/ internetes oldalon elérhetők.

Anyakönyvi kivonatot csak postai úton továbbítunk a beküldött kérelem alapján. Kérelem nyomtatvány a fenti honlapról letölthető, a magyarorszag.hu-n keresztül is igényelhető. A március 16. és április 30. közötti időpontra meghirdetett térítési díj befizetések helyett hamarosan új időpontokat közöl a polgármesteri hivatal, addig tehát nem kell befizetni a térítési díjakat!

A polgármesteri hivatal 74/504-100 központi számán túl az ügyintézéssel foglalkozó munkatársak már a hivatali telefonszámaikon is elérhetők, elektronikus levélben pedig továbbra is kapcsolatba lehet velük lépni. Az elérhetőségek ezen az oldalon megtalálhatók.

A minél gyorsabb és zökkenőmentesebb ügyintézés érdekében szinte valamennyi szükséges nyomtatvány megtalálható és letölthető a város honlapjáról.

Kérik továbbá, hogy az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban az online ügyintézési lehetőségeket vegyék igénybe. A leggyakoribb ügykörökben elérhető az elektronikus ügyintézés az Önkormányzati Hivatali Portálon, amely a https://e-onkormanyzat.gov.hu weboldalon érhető el (a bejelentkezés ügyfélkapu regisztrációval, elektronikus személyi igazolvánnyal vagy telefonos azonosítással történik). Ennek linkje Szekszárd város weboldalán is megtalálható. Továbbá valamennyi ügyben lehetőség van a kérelem benyújtására ún. e-papír szolgáltatás használatával (a bejelentkezéshez szintén ügyfélkapus azonosítás szükséges).

Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket, zárul a városháza pénteki közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában