civilek

2021.04.29. 18:10

Tíz fecske nyarat nem csinál, de együtt szemetet szed

Vizin Balázs

Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Forrás: MW-illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

Aktívan részt vesz a település közösségépítésében a „Tíz fecske” Faluvédő Egyesület. A szervezet tagjai az önkormányzattal karöltve közös szemétszedést szerveztek a faluban, a Föld napja alkalmából, április 24-én. Az akciót megelőzően szórólapokat osztottak ki a helybeli háztartásoknak, így értesítették a lakosságot a kezdeményezésről.

A járványügyi intézkedéseket betartva, összesen huszonketten vettek részt a megmozduláson, ami a falu lakosságának közel a felét jelenti. Az akció keretében csoportokra osztva jóízű beszélgetés mellett zajlott a munka. Az eldobált hulladék összegyűjtésével egyidejűleg virágokat ültettek és fém szemétgyűjtő edényeket helyeztek ki Murga különböző területein. Így a falu szinte minden pontján található már szemételhelyezési lehetőség. Összesen 25 zsáknyi szemét gyűlt össze, amit később az egyik hulladékgazdálkodási cég elszállított.

A munkát megkoronázva, egy közös ebédre invitálták a résztvevő helyieket. Felkl Márton, Murga polgármestere elmondta, örül minden közösségépítő kezdeményezésnek a faluban, hiszen az ötvennyolc lelket számláló kistelepülést az összefogásnak köszönhetően tudják még csodálatosabbá tenni. Az egyesület több hasonló akció megvalósítását is tervezi, többek közt a falun keresztülfolyó patak rendbetételét, szintén a lakosság bevonásával.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában