Van, aki nagyon utazna, másnak elég a medence

A koronavírus-járvány második nyarát Tolna megyében is sokan várják: van, aki a lefoglalt nyaralását szeretné élvezni, ám olyan is van, aki inkább tovább gyűjtögeti a félretett pénzét, és spórol, amíg lehet.

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

Fiatal, élettársi kapcsolatban élő nő lapunknak elmondta: elsősorban azt várja, hogy Görögországba, Horvátországba, Olaszországba tudjanak utazni a párjával. Ehhez pedig biztosan szeretné tudni, hogy szüksége lesz-e az oltási igazolványára vagy csak elég-e a negatív teszt, valamint kell-e számolnia lehetséges karanténnal.

– Lehet, egy nap úgy döntünk, az egész családunkkal elutazunk közösen nyaralni, ha mindegyikünknek meg lesz az oltási igazolványa. Azonban még nem tervezünk, nincsenek konkrét úti céljaink sem. Ahogy a munkánk meg a pénztárcánk engedi, kétszer egy hétig szeretnénk nyaralni, két különböző országban. Legszívesebben a Maldív-szigetekre látogatnánk el, de ezt egyelőre nem engedhetjük meg magunknak – tette hozzá.

Az utazási szokásaikról elmondta, hogy a járvány első évében a Balatonon, Siófokon, Zamárdiban, Balatonfüreden, Tihanyban töltöttek el egy-egy napot. Számukra kínszenvedés a koronavírus-járvány, mert télen is szoktak utazni a baráti társasággal. Idén nagyon készülnek külföldi nyaralásukra, és mindenképpen tengerpartos, napsütötte helyet választanak majd maguknak.

Egy középkorú hölgy arról számolt be, hogy már két éve befizettek férjével egy thaiföldi útra, amely mintegy négyszázezer forintba került. Ezen kívül háromszázezer forintos szeptemberi török út is vár rájuk egy ötcsillagos szállodában. – Azt kell mondanom, hogy optimisták voltunk. Mindkettőnknek van oltási igazolványa, így emiatt már nem kell aggódnunk. A férjem erőlteti, hogy minden évben nyaraljunk, de azért jelzés értékű a számomra, hogy már nekem is hiányzik a kikapcsolódás. Attól nem tartok, hogy a nyaralás során megbetegszünk, inkább félek, hogy le ne zuhanjon a repülőgépünk – tette hozzá.

Egy családapa lapunknak azt mondta, ők a családjával elfelejtették az idei nyaralást is. – Az otthonunkban medencézünk, és gyűjtjük a pénzt, spórolunk. Amíg nem volt koronavírus-járvány, néhányszor elutaztunk külföldre, de inkább a belföldi utakat kedveltük. Szeretjük a Balatont, a nagyobb tavakat. Elképzelhető, hogy a Balcsira lemegyünk, hiszen azért ott lehet tartani a megfelelő távolságot másoktól – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában