egészségügy

2021.05.14. 11:30

Egészségügyi fejlesztésekről egyeztettek, mentőállomás épül

Rendkívül fontos, hogy új mentőállomása legyen Dombóvárnak – összegezte a szerdán Dombóváron megtartott egyeztetésük egyik fő témáját Potápi Árpád János államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Vizin Balázs

Az egyeztetés során a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a bonyhádi-dombóvári térség országgyűlési képviselője Pintér Szilárddal, Dombóvár polgármesterével és dr. Kerekes Lászlóval, a Szent Lukács Kórház főigazgatójával ült le az asztalhoz a város egészségügyi ellátását érintő fejlesztéseket átbeszélni.

Elsőként a már említett új mentőállomás tervezési és megvalósulási folyamatáról tárgyaltak, amely jó ütemben halad. Ezt azt jelenti, hogy elkészült az engedélyezési terv, sőt, már az érintett hatósághoz is benyújtották.

– Egyrészt praktikus okok miatt, másrészt a jó megközelíthetőséget szem előtt tartva terveztük a Szent Lukács kórház területére az új mentőállomást – mondta a térség országgyűlési képviselője, hozzátéve, hogy mindehhez társul még a meglévő infrastruktúra, ami ugyancsak a színvonalas betegellátást szolgálja. Minden erejükkel azon vannak – folytatta Potápi Árpád János –, hogy felgyorsítsák a folyamatokat. Az építési engedélyek már május végére elkészülnek, reméli, hogy a várost és a térséget egyaránt szolgáló beruházás is mihamarabb elindulhat.

Azt is megtudtuk tőle, hogy a szerdai egyeztetés másik kiemelt témája a rendelőintézet felújítása volt. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: legalább olyan szükséges, mint az új mentőállomás megépítése. – Bízunk a kormány segítségében és abban, hogy ez a folyamat is minél előbb elindulhat – emelte ki Potápi Árpád János.

Képünkön: Dr. Kerekes László (balról), Pintér Szilárd és Potápi Árpád János a megbeszélésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában