Paks

2021.05.11. 16:20

Hamarosan elindul az idei veszettség elleni eboltás a városban

TN

Fotó: Shutterstock

Közeledik a veszettség elleni oltás ideje, amit minden három hónaposnál idősebb kutyusnak kötelező beadatni. Az oltáson való megjelenéskor ügyelni kell a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő általános védekezési szabályok betartására, ennek megfelelően az oltást végző állatorvosok kérik, hogy a gazdik viseljenek száj­maszkot és tartsák meg egymástól a megfelelő védőtávolságot a várakozás ideje alatt.

Csak csippel ellátott eb oltható. A csipbeültetés és regisztráció ára ötezer forint, az oltási könyv kiadása vagy pótlása ezer forint. Az idén a veszettség elleni oltás ára ötezer forint, ami tartalmazza a kötelező féreghajtás árát és az áfát is. Az idei évi veszettség elleni eboltás ütemtervét Pakson és környékén a TelePaks oldalán tették közzé. Pakson, a Fehérvári úti parkolónál május 13-án 8 és 12 óra között, illetve 14 és 17 óra között lesz lehetőség oltásra. Pótoltás 2021. május 15-én 9 és 12 óra között lesz. Az oltást dr. Király László és dr. Kácsor Alexandra végzik. Pakson a Hősök terén május 19-én 9 és 11 óra között, valamint 15 és 17 óra között oltanak. Az oltást dr. Angyal László végzi. Dunakömlődön 2021. május 14-én 14 és 17 óra között lesz lehetőség oltásra, melyet szintén dr. Angyal László végez.

Borítókép: illusztráció

Címkék#eboltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában