Fürged–Ozora vita

2021.05.21. 20:00

Ozora ragaszkodik a jelenlegi jegyzőhöz

Brunner Mónika

20200923 Ozora Ozora polgármestere, Nagy Istvánné Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Nagy Istvánné, Ozora polgármestere reagált a fürgedi kirendeltséggel kapcsolatos történésekre. Mint ismert, a két település közös hivatalt működtet, azonban a fürgedi polgármester nem akar együtt dolgozni a jelenlegi jegyzővel. Fürgeddel több éve a köztisztviselői napot sem tartják közösen. Álláspontja szerint a helyzet csak romlott azzal, hogy gazdasági megfontolásból 2019 óta önállóan működtetik napközi otthonos konyhájukat, valamint 2021 szeptemberétől az óvodájukat.

– A volt jegyző 2018 májusa óta csupán csak ötvenkét munkanapot dolgozott hivatalomban, jelenleg is távolléten van, s legújabb bejelentése alapján hamarosan hosszabb időtartamú tartós távollétnek néz elébe. A közös hivatal érdekei azt kívánják, hogy a felelős vezető (jegyző) stabilan, minden nap vegyen részt aktívan a hivatal életében, mely Fürged településsel közös érdekünk – ismertette Nagy Istvánné polgármester, hozzátéve, hogy a közös hivatalban már megannyi jegyző és jegyzőt helyettesítő köztisztviselő fordult meg.

Tájékoztatott, hogy 2019-ben közös döntés eredménye volt a jelenlegi jegyző kinevezése, akit Fürged polgármestere áprilisban közel egy hónapon át nem engedett be a fürgedi hivatalba, kulcsra zárta előtte az ajtót. Nagy Istvánné polgármester ezért jelzéssel fordult a Tolna Megyei Kormányhivatalhoz, amely indítványozta, hogy a fürgedi polgármester állítsa helyre a törvényes működést, biztosítsa a jegyzői jelenlétet.

A hivatali munkarend összeomlásáról azt közölte, hogy azzal a fürgedi polgármester talán arra utalhat, hogy a fürgedi hivatalában a két hétre tervezett pályázaton elnyert felújítási munkálatai lassan már fél éve zajlanak.

– Meggyőződésem, hogy a jelenlegi jegyző a legjobb választás a közös hivatal vezetésére, melyet bizonyít határozott fellépése, szakmai hozzáértése, humánus, ügyfélbarát hozzáállása. Munkáját az ozorai és a fürgedi lakosok megelégedésére végzi. Kitűnő a munkakapcsolatunk, hiszen a napi rutinmunka mellett az évek során elmaradt feladatok is megoldódnak – tette hozzá Nagy Istvánné ozorai polgármester.

Az első fokon hozott nem jogerős bírósági döntés ellen, miszerint a régi jegyzőt vissza kell helyezni állásába, az Ozorai Közös Önkormányzati Hivatal fellebbezéssel él.

Borítóképen: Ozora polgármestere, Nagy Istvánné

Kapcsolódó írásaink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában