segítségnyújtás

2021.05.13. 14:00

Segítséget nyújtanak a pandémia idején is

Hatszázezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az EMMI-től a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete.

Munkatársunktól

Fotó: Facebook

Mint arról Kovács Lászlóné, a látássérültek megyei egyesületének elnöke tájékoztatott, a programnak köszönhetően meg tudtak vásárolni a módosított költségtervnek megfelelően öt darab okostelefont. Emellett beszereztek két darab tabletet, valamint egy notebookot.

A megvásárolt eszközök alkalmasak arra, hogy azokat akadálymentesen tudják használni megváltozott munkaképességű munkatársaik feladataik ellátására, például akadálymentes honlap és egyéb internetes felületek szerkesztésére, adminisztrációhoz, tájékoztató levelek és egyesületi kiadványok szerkesztésére, kérelmek és pályázatok írásához, online bemutatók és előadások lebonyolításához, információszerzéshez és kapcsolattartáshoz civilekkel, hivatalokkal, iskolákkal.

A rehabilitációs foglalkoztatás keretében idén januártól kilenc fő részére tud munkát adni a megyei egyesület, így jelenleg tizenkét főt foglalkoztatnak. Az elmúlt év nem csak elsőéves akkreditált munkáltatóként jelentett számukra kihívást, de a koronavírus terjedése és a kialakult rendkívüli helyzet is megnehezítette munkájukat. Az általunk képviselt látássérült embertársaik nemcsak nehéz életkörülményeik és fogyatékosságukból eredő hátrányuk miatt kerestek segítséget, de a koronavírus-helyzet miatt is. Sajnos a vírus elleni harc idén is folytatódik és ennek megfelelően terveznek a jövőre nézve is.

Elsődlegesen az egyesület működését kell biztosítaniuk, ennek érdekében pályázatokat készítenek, adománykampányt indítanak, támogatókat keresnek. Idén szeretnék online adományboltunkat népszerűsíteni és új szolgáltatásokat kiépíteni sorstársaiknak abból a célból, hogy önálló életvitelüket megőrizzék a vírushelyzet miatt kialakult nehezített körülmények ellenére is. Mint azt Kovács Lászlóné hangsúlyozta, minden erejükkel azon dolgoznak, hogy hathatós segítséget nyújthassanak a számukra például ügyeik intézéséhez, bevásárláshoz, gyógyszerek és védőeszközök beszerzéséhez. Ennek érdekében folyamatosan elérhetőek, és önkéntesek bevonásával segítik a hozzájuk fordulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában