önkormányzati döntések

2021.05.30. 09:00

Zenta hivatalosan is Paks testvérvárosa lesz

Kalmár K.

Szabó Péter

Fotó: Molnár Gyula

A májusi képviselő-testületi döntések elfogadásáról Szabó Péter polgármester határozott egyéni hatáskörben eljárva. Napirenden volt a hónapban a Zentával kötendő testvérvárosi megállapodás, új töltőállomások telepítése az elektromos buszoknak, új naperőmű létesítését érintő kérelem, valamint az óvodai csoportok számának meghatározása a következő nevelési évre – olvasható a TelePaks oldalán.

A város önkormányzata ­Pongrácz Sándor-kitüntetéssel ismeri el azok tevékenységét, akik munkájukkal jelentősen hozzájárultak a település egészségügyi ellátásának fejlesztéséhez, ezen a területen kimagasló teljesítményt nyújtottak. A kitüntetést idén Frastné Nikl Gyöngyi, a Paksi Gyógyászati Központ ápolási igazgatója kapta. A díjat a Semmelweis-nap alkalmából szervezett városi ünnepségen adják át.

A Paksi Benedek Elek Óvoda székhely­intézményében hat csoport, a Hétszínvirág tagóvodájában öt csoport, a Kishegyi úti tagóvodájában hat csoport működését engedélyezik. A Paksi Napsugár Óvoda székhelyintézményében négy csoport, az Eötvös utcai tagóvodájában három csoport, a Dunakömlődiben két csoport, a Munkácsy utcaiban három csoport indul szeptemberben. Dobó Éva, a Paksi Vak Bottyán Gimnázium tanára és Vassné Fritz Margit, a Paksi Napsugár Óvoda pedagógusa pedig Gyermekeinkért díjat vehetnek át a majd városi ünnepségeken.

Zenta és Paks hivatalosan is testvérvárosi kapcsolatot létesít. Az erről szóló memorandumot Pakson írják majd alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában