Megújul a Szentháromság tér

2021.06.22. 16:00

Biztonságos és belátható lesz majd a közlekedés

Kalmár Klaudia

Zajlik Pakson a Szentháromság tér teljes körű felújítása, amelyhez kapcsolódóan egy parkolót építenek a Petőfi és a Jámbor Pál utcák sarkán lévő épület helyén. Az erről szóló kivitelezési szerződést június 11-én írta alá Szabó Péter, Paks polgármestere és Balassa Zoltán, a kivitelező ügyvezetője a Városházán – olvasható a TelePaks oldalán.

– A beruházásban tizenkét férőhelyes parkoló épül, mellette járda térkő burkolattal, kialakítanak egy kis zöldterületet utcabútorokkal, valamint az érintett területen közvilágítás kiépítése is szerepel a szerződésben – tájékoztatott a polgármester.

Balassa Zoltán hozzátette, hogy a beruházásban a Petőfi utca végén lévő csomópontot is átépítik, új útburkolattal, szegélyekkel. Emellett a szerződésnek részét képezik a csapadékvíz-elvezetővel kapcsolatos munkálatok, illetve a földhivatal felőli kerítés is elkészül.

– A közel kilencvenötmillió forint értékű projekt révén a terület szellősebb, beláthatóbb lesz, és biztonságosabb a gyalogos- és gépjármű-közlekedés. Már az Anna utca felújításakor is figyeltek a parkolási lehetőség biztosítására. A parkoló megépítése azért fontos, mert itt található a Bezerédj általános iskola és a földhivatal – emelte ki Szabó Péter. A munkaterület átadásától nyolcvan nap áll a kivitelező rendelkezésére az építésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában