ünnepélyes átadás

2021.06.16. 15:38

Művelődési házat és orvosi rendelőt avattak

Közintézmények átadásával telt a szerdai délelőtt Tolna megye második számú választókerületében. Elsőként reggel kilenc órakor a cikói művelődési ház épületét avatták fel, a projektet egy korábbi, 2019-es nyertes pályázat mentén valósíthatta meg az önkormányzat.

Szücs Bence

Fotó: Makovics Kornél

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntő beszédében elmondta, szinte nem telik el úgy nap, hogy ne adnának át pályázati forrásokból megvalósult fejlesztéseket.

– Az átadó szokatlan időpontja annak köszönhető, hogy számtalan, újabbnál újabb fejlesztéssel bővül a térség, legyen szó épületek, utak vagy közintézmények felújításáról. Ez a beruházás kiemelkedően fontos Cikó életében – folytatta – és illeszkedik abba a közel 38 milliárd forintos fejlesztési keretbe, ami a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaként érkezett a megyébe. – Az államtitkár szavait követően a település polgármestere, Molnár Józsefné fejezte ki köszönetét mindazoknak, akik nélkül nem készült volna el a beruházás.

– Az öröm mindannyiunké, hiszen közös munkával, együtt vittük véghez ezt, a falu életében rendkívül fontos fejlesztést. Az újonnan elkészült művelődési ház méltó helyszínt biztosít majd a településen zajló események megrendezésére és egy olyan közösségi teret biztosít, ahova szívesen ellátogatnak a helyiek.

– A több, mint 55 millió forintos beruházásnak köszönhetően megvalósult a homlokzati falak és a padlásfödém szigetelése, valamint a régi nyílászárók cseréje. Napelemes rendszert telepítettek, korszerű központi fűtési rendszerrel, mozgáskorlátozott mosdót és feljárót alakítottak ki. Jelentősen csökkentették az intézmény károsanyag kibocsátását, valamint az energetikai korszerűsítés következtében közel kétmillió forinttal csökkenthetik az épület éves fenntartási költségeit.

A program délelőtt 11 órakor, az átadások második helyszínén, Nagyvejkén folytatódott. A Cikótól közel huszonöt kilométerre található Nagyvejkén szintén egy fontos szerepet betöltő közintézményt avattak, hiszen elkészült az orvosi rendelő épületének korszerűsítése. A fejlesztésre közel harminc millió forintot nyert az önkormányzat, amit a Magyar Falu Program tett lehetővé.

Az átadó ünnepség kezdetén Palló Lajos Béláné, a település polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Külön kiemelte dr. György Mária háziorvos és asszisztense türelmét, akik a munkálatok ideje alatt zökkenőmentesen biztosították a betegellátást.

– Azon dolgozunk, hogy élhető, fiatalos, lehetőségeket biztosító településként tekintsenek Nagyvejkére, melyhez az újonnan elkészült orvosi rendelő jól illeszkedik – emelte ki a település vezetője. A rendelő ünnepélyes átadásán Potápi Árpád János és Orbán Attila a megyei közgyűlés elnöke is köszöntőt mondott.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a pályázat keretében kívül-belül új külsőt kapott az épület. Főként a vizesblokk korszerűsítése igényelt halaszthatatlan felújítást, de a közel harminc millió forintos támogatásból az intézmény teljes egésze megújult.

Borítóképünkön: felavatták a művelődési házat Cikón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában