adománygyűjtési akció

2021.06.24. 15:30

Speciális kocsikra gyűjt a szekszárdi egyesület

Kalmár Klaudia

Fotó: Beküldött kép

Az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület új lehetőséget szeretne nyújtani a fogyatékossággal élők vagy fizikai problémákkal élők kimozdulására az Advance Mobility Freedom, vagyis mobilitási szabadság előmozdítására alkalmas kocsikkal.

A speciális kocsikat akár futóversenyeken is használhatják (Beküldött kép)

Az egyesület már évek óta klubokat, előadásokat, képzéseket szervez autizmussal kapcsolatos területeken és rengeteg társadalmi szemléletformáló programot is. Vizdár-Lőczi Gizella, az egyesület aktivistája elmondta, az álmuk, hogy az autizmussal élő személyeknek és családjaiknak, valamint más fogyatékkal élőknek az eszközök segítségével lehetőséget tudjanak nyújtani a természet, a sport, a közösség élményének megélésére. Hozzátette, a korábbi években megfordult több olyan rendezvényen, ahol olyan családokkal ismerkedett meg, akiket egy budapesti alapítvány segített hozzá, hogy speciális kocsiba beültetve magukkal tudták vinni gyermeküket futóversenyekre, túrákra.

Az egyesület szeretné, ha Szekszárd is rendelkezne ilyen speciális kocsikkal, ezért a CsodaCsoport Alapítvánnyal egy közösségi összefogással adományokat gyűjt az eszközök beszerzésére, mellyel elősegítik a fizikális vagy mentális betegséggel élők számára, hogy társadalmilag is elfogadják őket. A CsodaCsoport Jótékonysági licit Facebook-oldalon fel lehet ajánlani apróságokat, melyre licitálhatnak, és a befolyt összeget a speciális kocsik megvásárlására fordítják.

Aki segíteni szeretné az egyesület gyűjtését, támogatást ide is utalhat: CsodaCsoport Alapítvány K&H Bank 10401983-50526970-69541012. IBAN: HU8010401983-50526970-69541012. SWIFT: OKHB HUHB. Közlemény: Esőmanók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában