Tolna-Mözs

2021.07.13. 10:20

Alighogy rendbe hozták, máris megrongálták a stációt

W. G.

Fotó: A szerző felvétele

Felújították a Kálváriadomb stációit. Nem sokáig voltak makulátlanok. Az egyik stációház tetejéről máris letörték a keresztet. Sokan az ott bandázó, neveletlen kamaszokra gyanakodnak. A város plébánosát, Ravasz Csabát megdöbbentette a dolog. Nem érti, kinek okozhat örömöt az, ha mások munkáját tönkreteszi.

A polgármester, Appelshoffer Ágnes is sajnálatosnak tartja az esetet. Arra a kérdésre, hogy nem volna-e célszerű bővíteni a térfigyelő rendszert a településen, azt mondja, hogy szándékoznak ez irányú lépéseket tenni, ha lesz rá forrás. Pillanatnyilag a főtéren, a sétálóutcában, a gimnáziumnál és a Duna-parti játszóparknál vannak kihelyezett kamerák, összesen tizenöt. A rögzített felvételeket esetenként bekéri a rendőrség, előfordult már, hogy segítséget jelentettek az elkövető azonosításához.

Ha bővíti a rendszert az önkormányzat, a Kálváriadombra akkor sem telepíthetnek kamerákat – a jelen állás szerint – mert az magánterület. Az egyházé, s ott csak a területgazda jogosult ilyen eszközöket elhelyezni.

Borítóképünk: Letörték a keresztet a hátsó stációházról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában