hagyományőrzés

2021.07.11. 18:23

Aratónap Kisszékelyen: úgy kaszáltak, ahogy dédszüleink

Aratónapot tartottak szombaton Kisszékelyen. A programra idén is több százan látogattak el, az időjárás is kedvezett ehhez, az átvonuló front kicsit felfrissítette a levegőt, és délelőtt már újra hétágra sütött a nap.

K. K.

Fotó: Mártonfai Dénes

Délelőtt a Millenniumi Parkban gyülekeztek a résztvevők, majd az aratás helyszínére énekelve, korhű öltözékben és eszközökkel érkeztek meg a csapatok.

Az érdeklődők láthatták a hagyományos kézi kaszálást és a hozzá kapcsolódó műveleteket. Bemutatták a gabona útját a kenyérig, melyek között szerepelt a kézi cséplés, kenyértészta dagasztás és a sütés is.

 

A Kisszékelyre látogatók rész vehettek a hálaadó szentmisén a Szent György Katolikus Templomban, és különböző kulturális programokat is láthattak, mint például a néptánc csoport és a népdalkör előadását, illetve helyi termékeket is bemutattak.

De akinek nem lett volna elég ennyi program, azok lovagolhattak is, valamint iskolatörténeti és helytörténeti kiállítás is részt megnézhettek. Mindezek után természetesen hajnalig tartó aratóbál zárta a napot.

Borítóképünkön: kézi kaszálás, ahogy eleink is csinálták

Címkék#Aratónap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában