fejlődik a kisváros

2021.07.04. 16:00

Bölcsőde készül a legkisebbeknek Nagymányokon

Szücs Bence

Pályázatok mentén épül, szépül a völgységi kisváros. Jelenleg is gőzerővel folyik a munka, hiszen egy tizenkét férőhelyes bölcsődével bővül a közintézmények repertoárja. A nagymértékű beruházásra 135 millió forintot nyert Nagymányok önkormányzata egy tavalyi felhívás alapján.

– Szerencsére kijelenthetem, hogy a város népességszáma folyamatosan növekszik. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a Nagymányoki Pitypang Óvoda és Bölcsőde csecsemő- és kisgyermeknevelő részlege megtelt, így a gyermekek befogadására egy különálló bölcsődei intézményt kell létesítenünk – mondta lapunknak Karl Béla, a település polgármestere.

A munkaterület átadását követően januárban kezdődhettek meg a jelenleg is nagy erőkkel zajló kivitelezési munkálatok. A beruházásnak köszönhetően különválik az óvoda intézményében található minibölcsődei részleg, melyet az új, minden igényt kielégítő, modern intézmény vált majd ki. – A látványtervek alapján elmondhatom, hogy egy gyönyörű, modern épület készül, ami a szülők és a gyermekek elvárásainak teljes mértékben megfelel majd – szögezte le Karl Béla.

A projektnek köszönhetően felszabadul tizenkét férőhely is az óvodában, melyre a település vezetője szerint nagy igény van. Remélik, hogy a folyamatos népességszám-növekedésének az ellátását az újonnan épülő bölcsőde kielégíti majd. Számos feladat várja még a kivitelezőt a befejezésig, ami várhatóan szeptember végén lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában