tábor

2021.07.21. 17:30

Élményekben, kalandokban nem volt hiány a táborban

Kalandra fel elnevezésű nyári napközis tábort tartottak Sárszentlőrincen július 12. és 16. között hét és tizennégy éves korú gyerekek számára abból a célból, hogy a kicsik újra egymásra találjanak.

Kalmár Klaudia

Fotó: Beküldött fotó

A táborok egyik nem titkolt célja, hogy a gyerekek újra egymásra találjanak, legyenek közös élményeik, melyek segítik a baráti kapcsolatok alakulását, a faluhoz kötődést. – A korábbiakban is azt tapasztaltuk, hogy az óvodában együtt eltöltött évek után a gyerekek szétszóródnak a helyi és a környező települések iskoláiba, és sajnos a korábbi barátságok megkopnak. Másrészt pedig úgy gondoljuk, egyáltalán nem mindegy, hogy a nyári szünet alatt hogyan töltik a gyerekek a mindennapokat, más gyerekekkel együtt, aktív programokkal vagy otthon begubózva a számítógép előtt. A nyári szünet a töltekezés ideje, ilyenkor lehet felturbózni őket élményekkel, energiával – tájékoztatott Szűcs Jánosné, Gangel Márta a sárszentlőrinci tagóvoda vezetője.

A Kalandra fel tábor harminchat gyermek részvételével zajlott. A tábor vezetői Szücs Jánosné óvodapedagógus és Biererné Lacza Mária nyugdíjas tanítónő voltak. A napi szervezési feladatok ellátásában segítségünkre volt az az öt fiatal, akik nyári diákmunkán vesznek részt az önkormányzatnál. Sárszentlőrinc gyönyörű természeti környezete számos lehetőséget kínál a kalandozásra. A tábor helyszínére kerékpárral mentek ki és azzal járták a környéket. Az első nap Bíró Ilona Mária főtörzsőrmester bűn- és balesetmegelőzési előadó a nyár veszélyeire, a helyes közlekedés szabályaira hívta fel a gyermekek figyelmét.

A második napon Borjádra látogattak el, a Söréttoronyba, ahol érdekes történeteken keresztül ismerhették meg a sörétgyártás és az épület történetét. A harmadik napon is izgalmas kalandok vártak a gyerekekre. Délelőtt Györkönyben a Világ-Ló Lovascentrumban Világné Rohn Edit felajánlásának köszönhetően lovagláson vehettek részt. Délután néhány magánszemély támogatásával, buborékfocival folytatódtak a kalandok.

Fotó: Belüldött fotó

Csütörtökön Lengyel Annafürdőbe látogattak, ahol a vadaspark, a tanösvények, a kilátó és az erdei játszótér nyújtott élményt számukra. A hét zárásaként Alsópélbe bicikliztek, ahol sok érdekességet megtudtak a tavak kialakításáról, az ott élő növény- és állatvilágról, majd nagyon sok új ismeretet szerezhettek a struccok, emuk életéről, szokásairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában