Dombóvár

2021.07.23. 12:30

Összefogás révén kerültek jobb körülmények közé a telep kutyái

Varga Szilvia

Fotó: A szerző felvétele

Újabb előrelépések történtek az állatvédelem területén a városban. A dombóvári gyepmesteri telepen a tavalyi évben a Sabine Thümming vezette németországi TIN Egyesületnek köszönhetően már elindultak a körülmények javítását célzó folyamatok, amelynek eredményeképpen 2020 decemberére a nagytestű kutyák kerültek komfortosabb környezetbe, mivel akkor tizenkét új kennel épült.

Az idei évben a kisebb testű kutyák elhelyezésére pedig további tizenhat új kennel készült el, tájékoztatott dr. Németh Tímea alpolgármester, aki évek óta szívén viseli a gyepmesteri telepre kerülő kutyusok sorsát. Az új, európai színvonalú kenneleknek köszönhetően lehetőség nyílott arra, hogy a rendkívül rossz állapotú, egyszer egy méteres ketreceket elbontsák.

Tervezik még ebben az évben a telep körüli kerítés megépítését, és négy új kifutó kialakítását, valamint mobil illemhelyiség elhelyezését, mert az az álláspontjuk, hogy nem csak a kutyusok, hanem a telepen tevékenykedő „kétlábúak” is megérdemlik az eddiginél méltóbb körülményeket. Az önkéntesek és az ott dolgozók egyaránt minden nap emberfeletti munkát végeznek tekintettel arra, hogy a telep sajnos mindig telt házzal működik.

A gyepmesteri telep felújításán túl a tavasz folyamán a felelősségteljes állattartás elterjedését elősegítve a TIN Egyesület és Dombóvár Város Önkormányzata ingyenes ivartalanítási akciót is hirdetett, amely során több mint hatvan kutyán végezték el a műtétet és az esetleges chipbeültetést. A sikeren felbuzdulva ősszel tervezik a program folytatását, amire remélik, hogy a gazdik hasonlóan nagy számban fognak jelentkezni.

Borítókép: Elbontották az egyszer egy méteres ketreceket, nagyobb kennelek készültek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában