bátaszéki testületi ülés

2021.07.04. 09:00

Pénzbeli jutalmat szavaztak meg az egészségügyi dolgozóknak

Mauthner Ilona

20190706 Bátaszék A Város Napja rendezvénysorozat pénteken ünnepi képviselő-testületi üléssel kezdődött, amelyen Dr. Bozsolik Róbert polgármester beszédet mondott és elismeréseket adott át. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Hosszúra nyúlt a bátaszéki képviselő-testület idei évi első, rendes ülése a városházán. A napirend előtti felszólalás lehetőségével dr. Puskás Imre, a Fidesz-frakció képviselője élt, aki két kérdést intézett a polgármesterhez, ami ugyan nem Bátaszék önkormányzati feladataival volt összefüggésben, de majdan érinti a település jövőjét is, számolt be az eseményről a bataszek.hu.

A képviselő arról kért tájékoztatást, hogy miért és milyen politikai színekben indul ősszel dr. Bozsolik Róbert polgármester az országgyűlési előválasztáson. A polgármester válaszában úgy fogalmazott, ha a választópolgárok bizalmat szavaznak neki, akkor a választókerületében élőket, így Bátaszék lakosságát és életét szeretné segíteni. Arról pedig, hogy milyen politikai párthoz csatlakozna, korainak gondolta a kérdést, annyit azonban hozzátett, jelenleg semmilyen pártnak nem tagja.

Ezt követően tértek rá a napirendi javaslatok tárgyalására. Dr. Kostyálné dr. Kovács Klára, a szociális bizottság elnöke indítványozta, hogy a tavalyi jutalmak kiosztása után az idei évben is az erkölcsi megbecsülés mellé ismét kapjanak pénzbeli jutalmat az egészségügyi és szociális szférában dolgozók. A testület 14 érintettnek személyenként 250 ezer forint egyszeri juttatást szavazott meg.

Jó hír, hogy beindulhat a népkonyha augusztus 1-től, ehhez elfogadták a képviselők azt a rendeletmódosítást, amelybe bekerült a népkonyha, mint étkeztetéstípus. A Palliatív Humán Szolgáltató Központ fogja üzemeltetni a népkonyha-szolgáltatást az arra rászorulók részére.

Nem kis vitát generált a Bátaszéki Sportegyesület hárommillió forintos működésre, eszközfejlesztésre kért kompenzációja. Nagy Ákos, a BSE elnöke indítványozta, hogy az egyesület számára a pandémia okozta bevételkiesést az önkormányzat hárommillióval segítse, a 4,5 millió forintos, már az idei költségvetésben megszavazott támogatáson felül.

A vita végén a testület most nem szavazta meg a kért támogatási összeget, hanem a költségvetésből elkülönítették azt, és miután a testület egy tényeken és számokon alapuló javaslatot megkap, és annak elbírálása megtörténik, akkor ezt követően néhány héten belül hozzájuthat a szervezet a hárommillió forinthoz.

Borítóképen: Dr. Bozsolik Róbert polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában