Játszótér

2021.08.27. 19:10

Harci kocsira ülhetnek a gyerekek Lussoniumban

G. R.

Fotó: Molnár Gyula

Befejeződött az országban az első, a Limes vonalában található, római kort idéző játszótér kivitelezése Lussoniumnál. A Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa-Dunakömlőd Térségi Turisztikai Termékcsomag részeként kialakított játszótér érdekessége, hogy minden eleme a római kort idézi. Az izgalmas építményegyüttesen a kicsik két emeleten mászókázhatnak, emellett egy római harci kocsira is felülhetnek. Az országban ez az első, a római kort idéző játszótér – írta a TelePaks.

A beruházás a Tudással a Jövőért Alapítvány közreműködésével valósult meg harminchatmillió forintos vissza nem térítendő támogatásból, amelyet már a műszaki átadásától kezdve azonnal felfedeztek a környékbeliek. Mint kiderült, rengetegen járnak ki ide a gyerekekkel Paksól, Bölcskéről, Madocsáról, Dunakömlődről és a környékbeli falvakból is. A projekt részeként kerékpáros pihenőhely is épült.

– A térség infrastrukturális fejlesztése mellett kiemelt szerepet kapnak a turisztikai fejlesztések is – hangsúlyozta az átadáskor Süli János miniszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában