jogerős ítélet

2021.08.13. 18:25

Tovább gyarapította bűnlajstromát a pedofil férfi

Két rendbeli ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt 200 napi tétel pénzbüntetésre ítélt egy 36. életévében lévő férfit a Szekszárdi Járásbíróság és három évre eltiltotta a közúti járművek vezetésétől.

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

A bíróság a pénzbüntetés napi tételét kétezer forintban állapította meg. A bíróság a négyszázezer forint megfizetésére tíz havi részletfizetést engedélyezett. Ha csak egy havi részlettel is elmaradna a vádlott, a teljes összeg esedékessé válik. Ha a férfi saját hibájából nem fizetne, akkor a pénzbüntetést, vagy annak hátralévő részét napi tételenként kell egy-egy nap szabadságvesztésre átváltoztatni. Az ítélet jogerős tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlott nőtlen, kiskorú gyermeke nincs, az ítélethozatal idején, más ügyben volt fogva tartva. Büntetett előéletű. Hét év hat hónap fegyház-büntetésre ítélték és nyolc évre eltiltották a közügyektől, tizenkettedik éltévét még be nem töltött gyermek ellen, erőszakkal elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette miatt. A szabadságvesztésből kedvezménnyel szabadult.

Jelen ügyben a vádlott tavaly április végén úgy vezette autóját a 6-os számú főúton, hogy előtte szeszes italt fogyasztott és balesetet is okozott, de szerencsére senki sem sérült meg. Mint kiderült, ittassága elérte, az úgynevezett „súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot”. Akkori élettársának volt autója, de mivel tudta, hogy a vádlottnak nincs jogosítványa, kifejezetten megtiltotta neki a használatát. Mindezek ellenére a férfi, aki tudta, hogy a nő hol tartja az autó kulcsát, a korábbi eset után pár nappal elment kocsikázni. Az autó tulajdonosa feljelentést tett, miután hozzátartozói értesítették. Bebizonyosodott, hogy a vádlott ismét részegen vezetett.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában