völgységi könyvfesztivál

2021.09.10. 19:29

A könyveké és az olvasóké a főszerep Bonyhádon

Egy év kihagyás után pénteken ismét elrajtolt a nagy hagyománynak örvendő Völgységi Könyvfesztivál, amit idén 20. alkalommal rendeznek meg Bonyhádon, a Perczel Kertben. A szervező Solymár Imre Városi Könyvtár és Bonyhád város önkormányzata színes programsorozattal készültek a rendezvényre, ami péntektől vasárnapig várja az érdeklődőket.

Szücs Bence

Fotó: Szücs Bence

A pénteki nyitóünnepség a Kränzlein Néptánc Egyesület legfiatalabb növendékeinek produkciójával indult, majd a város alpolgármestere, Szabó Tibor osztotta meg a könyvfesztiválra szánt gondolatait.

– Annak ellenére, hogy a tavalyi évben elmaradt a rendezvény, a lelkes olvasók ez idő alatt sem pártoltak el a könyvektől, hiszen legtöbbjük számára az olvasás életre szóló függőséget jelent – emelte ki az alpolgármester, aki hangsúlyozta, a könyvtár dolgozói ez idő alatt is nagy hangsúlyt fektettek az olvasni vágyók kiszolgálására, hiszen házhoz vitték az olvasnivalót.

A megnyitó ünnepségen a városi könyvtár által meghirdetett „Kedvenc Mesehősöm” rajzpályázat és logó pályázat nyerteseit is kihirdették. Előbbin 22 diákot, utóbbin egy művészt díjaztak.

A rendezvény vasárnapig várja az érdeklődőket, könyvekből, érdekességekből és programokból sem lesz hiány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában