eskütétel

2021.09.24. 13:06

A Tolnai Megyei Közgyűlés alelnöke lett Zsikó Zoltán

Több fontos ügyet tárgyalt a Tolna Megyei Közgyűlés szeptember 24-i ülésén. A testület elé került területfejlesztési koncepció és program, alapítványi kérelem, költségvetés, valamint egy javaslat az új alelnökre, Zsikó Zoltánra vonatkozóan.

Tóth Róbert

Fotó: Kiss Albert

A napirend tárgyalásának megkezdése előtt tette le esküjét Zsikó Zoltán, a Tolna Megyei Közgyűlés újonnan megválasztott, társadalmi megbízatású alelnöke. A megyei önkormányzat elnöke, Fehérvári Tamás, és főállású alelnöke, Orbán Attila mellett immár Zsikó Zoltán alelnök is Tolna megye gyarapításáért dolgozik.

A 2021. évi költségvetési rendelet szokásos, negyedéves módosítása rutindöntésnek számított, ugyanakkor a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Tolna Megyei Területfejlesztési Program elfogadása már komolyabb testületi diskurzust eredményezett. Ugyanis a 2021-2030 közötti időszakra vonatkozó dokumentumok a megye jövőjének megalapozásában játszanak kulcsszerepet. Az országos fejlesztési koncepcióval összhangban elkészült, egyben a helyi sajátosságra épülő koncepció és program az irányvonalakat határozza meg, és a térség gyarapítására fókuszál.

A grémium elfogadta az önkormányzat sikeresen teljesített EFOP projektje kapcsán készült beszámolót is. Mint abban áll: a felzárkózást segítő fórumok mellett többek között motivációs filmek is készültek fogyatékosokat segítő szervezetekről, roma példaképekről és nagycsaládosokról.

A közgyűlés támogatását élvezi I. Béla Alapítvány által benyújtott támogatási kérelem. Ebből adódóan százezer forinttal járul hozzá a megye a Tolna Megyei Környezetvédelmi Vetélkedő megrendezéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában