fesztivál

2021.09.17. 20:00

Javában zajlik a Szekszárdi Őszi Fesztivál

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

A Szekszárdi Őszi Fesztivál pénteki napján beköszöntött az ősz. Mire délután négykor színpadra lépett a Hangszerelem Zenestúdió, az eső is eleredt, ám ha esőkabátban, kapucnival, esernyővel felszerelkezve is, de sokan ott voltak a Béla király téren. Az énekes-zenekari formáció repertoárjában a hetvenes, nyolcvanas évek és a mai slágerek egyaránt szerepelnek. Pénteki előadásukon Póka Egon emlékére is előadtak egy dalt. Mint ismert, a magyar blues legenda, a Hobo Blues Band és a P. Mobil egykori tagja néhány napja hunyt el.

Horváth István, a térség országgyűlési képviselője hivatalosan is megnyitotta a Szekszárdi Őszi Fesztivált pénteken este. – Isten éltesse Szekszárdot, Isten éltesse a szekszárdiakat! – köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy a járvány az elmúlt másfél évben átírta az emberek életét. Hála és köszönet illeti a szekszárdi vállalkozókat, amiért támogatták a rendezvényt, a szekszárdi önkormányzatot, és a Magyar Kormányt, hiszen a rendezvényre több tízmillió forint támogatás érkezett. Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója azt kívánta, hogy jó hangulatban és szeretetben töltsék el a megjelentek ezeket a napokat.

Fotó: TN

A látogatók vasárnap estig vethetik bele magukat a forgatagba. A város főterén kézműves vásárban, így bőrdíszművesnél, faárusnál, keramikusnál lehet vásárolni, az étkesek pedig kemencés lángost, kakasdi kürtőskalácsot, nyárson sült malacos ételeket, lángost, pecsenyét, vásári édességeket kínálnak.

A fesztivál tervezett programjai között pénteken helyet kapott a Muzsikás együttes, a Magna Cum Laude és a Lux Mithras is fellépett. A Vármegyeháza udvarán a Deutsche Bühne Ungarn A szőlőtőkék istene előadását és a Tücsök Zenés Színpad fellépést hirdették meg. Dj Dominique és a G-Hawk, valamint a Fröccsteraszon a Szekszárd Jazz Quartet és a Humen Brass Band zenekaroknak biztosítottak fellépési lehetőséget.

A rendezvény Béla király téri programjain a részvételt védettségi igazolványhoz kötötték, amelynek érvényességét személyi igazolvánnyal együtt a biztonsági szolgálat ellenőrzi. Érvényesség esetén a vendégek karszalagot kapnak, amely a rendezvény teljes időtartama alatt szabad bejárást biztosít a Béla király térre. A karszalag a beléptetési pontokon és a Garay téri Tourinform Irodában igényelhető, amely a fesztivál minden napján délelőtt tizenegytől este tízig tart nyitva. A Vármegyeháza udvarán a programokat az előírásoknak megfelelően maximum háromszázötvenen látogathatják. A Babits Mihály Kulturális Központban szombaton a Videós Találkozón majd az ezt követő Halász Judit koncerten való részvételhez nem szükséges a védettségi igazolvány. A Prométheusz Parkban található Vidámpark is látogatható védettségi igazolvány nélkül.

Részletes program

Szombat

Szekszárd Béla király téri színpad: Helyi csoportok bemutatkozása – Mesz Dance Tánccsoport, Iberican Táncegyesület, Alisca Taekwondo Klub, Magyar Wing Tsun Egyesület – Leung Ting Wing Tsun Kung Fu, 10 óra. Tücsök Zenész Színpad, 13.30. Tolna Megyei Néptáncegyüttesek Találkozója, 15. 30. Barbária, 18 óra. II. Sió Kajak-Kenu Kupa felnőtt női és férfi egyéni számainak eredményhirdetése, 19.50. KFT, 20 óra. Kelemen Kabátban, 22.30.

Vármegyeháza udvara: Mondschein Kórus Egyesület – Kórustalálkozó, 13.30. Szekszárdi Gitárkvartett és vendégei, 19.30. Shabba Disco, 00.00. Fröccsterasz: Csobogó Együttes, 17 óra. Alisca Brass Band, 19 óra. Band of Streets, 21.30.

Babits Mihály Kulturális Központ: Videós találkozó (Rendezvényterem), 10 óra. Halász Judit koncert (Színházterem), 11 óra. Deutsche Bühne Ungarn: Imre Péter szobrászművész „Theater” című szobrának ünnepélyes avatása (Deutsche Bühne Ungarn előtti tér), 11 óra. DBU: Irány Panama! / Oh, Wie schön ist Panama! (Zsebszínház), 16 óra. Garay tér: Dolce Vita klarinétegyüttes, 16 óra.

Vasárnap

Szekszárd Béla király téri színpad: Tolna Megyei Néptáncegyüttesek Találkozója, 10.30. Szekszárd Junior Stars Big Band, 15 óra. A Csurgó Zenekar 25 éves jubileumi koncertje, 17 óra. Parrag Trió, 18.30. Ismerős Arcok, 21 óra. Lézershow, 22.30.

Vármegyeháza udvara: DBU: Az Oroszlán és a Nyúl / Der Löwe und Der Hase (Zsebszínház), 16 óra.

Fröccsterasz: Kalus Akusztik, 20 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában