programkavalkád

2021.09.06. 17:20

Kígyózó sorok az első „Mozdulj, Bonyhád!” Családi Délutánon

A szórakozásé és a családoké volt a főszerepet vasárnap Bonyhádon, hiszen megtartották az első „Mozdulj, Bonyhád!” Családi Délutánt. A rendezvény a COLONIA Alapítvány és Bonyhád Város Önkormányzatának szervezésében valósult meg.

Szücs Bernce

Fotó: Ruip Gergő

Színes programokkal és megannyi meglepetéssel készültek a szervezők az első ízben megrendezett „Mozdulj, Bonyhád!” Családi Délutánra. A résztvevők az eseménynek teret adó Családi Pihenőparkba érkezve egy rövid, ingyenes regisztráció után étel és italjegyet kaptak, a hozzá tartozó tombola számmal ellátva. A szervezők a program egésze alatt vendégül látták az érdeklődőket, ételt és hideg frissítőket kínáltak a büfében.

Az időjárás kegyes volt vasárnap délután, hiszen verőfényes napsütésben zajlott a programsorozat, amely délután kettő órától várta a családokat. A kavalkádban bárki megtalálhatta a számára érdekes, izgalmas időtöltést, hiszen a szervezők kitettek magukért, számtalan állomással készültek. A legbátrabbak a Ninja Warrior/Exatlon ügyességi pályánál várták, hogy megküzdjenek az akadályokkal.

Sorban állás közben megkérdeztünk egy fiatalt, hogy miért a harmincnégy méter hosszú pályát választotta elsőként.

– Amikor megérkeztünk a szüleimmel a Családi Délutánra egyből megakadt a szemem a hatalmas akadálypályán. Televíziós műsorokból korábban láttam már hasonlót, de testközelből még izgalmasabbnak tűnt, ezért mindenképpen ki szerettem volna próbálni – válaszolta. Néhány méterrel arrébb a labdajátékok kedvelői is megtalálták a számukra maradandó élményt, hiszen egy hat méter magas,

Nyolc méter széles darts tábla fogadta őket. Itt az érdeklődők a darts és a football ötvözetét próbálhatták ki, a cél természetesen a legtöbb pont elérése volt, három találatból.

Akik kevésbé jártasak a sportokban és az állóképességet igénylő játékokban, ők sem csüggedtek, hiszen megannyi lehetőséggel kedveztek nekik is a bonyhádiak. A modern kor egyik legújabb techológiája a VR, másnéven virtuális valóság. Hatalmas érdeklődés övezte a két VR kabint, ahol a szimulált valóság világába repítették az arra vágyókat.

A kabinoktól nem messze rejtélyek és feladványok megoldásával telt az idő, hiszen akik bemerészkedtek a szabadulószobákba, számukra csak a helyes megoldás jelentette a kiszabadulás útját. Ottjártunkkor a város polgármestere, Filóné Ferencz Ibolya is bemerészkedett az egyik szobába. Miután sikerült kijutnia röviden összegezte, maradandó élményben volt része.

Természetesen a legkisebbek is megtalálták a szórakozást és a kellemes időtöltést jelentő állomásokat. A trambulint, a testfestést és a lufihajtogatást is kipróbálta az az általános iskolás, akit addigi élményiről kérdeztük. – Szeretném az összes állomást végigjárni mielőtt véget ér a délután. Nagyon jól érzem ma magamat, máskor is szívesen részt vennék hasonló rendezvényen – összegezte hatalmas mosollyal az arcán a bonyhádi fiatal.

Délután három órától egy ismert influencer, internetes tartalomgyártó érkezett a Családi Pihenőparkba, Czura Karina személyében. A fiatalok természetesen egyből megrohamozták, de jól állta a sarat, mindenkinek jutott ideje egy közös fotó elkészítésére.

Az eseményen részt vett Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is, aki elmondta, régen látott ilyen kiváló hangulatú és nagy érdeklődésnek örvendő rendezvényt a választókerületben.

– Örömmel látom, hogy a nemrég átadott Családi Pihenőpark benépesedett a helyi és a környező településekről érkezett családokkal. A közel 117 millió forintból létesített park méltó helyszínt biztosít az ilyen és ehhez hasonló programoknak. Gratulálok az eseményt megvalósító COLONIA Alapítványnak és Bonyhád Város Önkormányzatának a szervezéshez.

A programsorozat este hat órakor a tombolasorsolással folytatódott. A rendezvény népszerűségét bizonyítja, hogy a sorsolást megelőző négy órában az összes jegy elfogyott, ami több, mint ötszáz résztvevőt jelentett. A nyertesek kihirdetését követően, az este nyolc óráig tartó rendezvény hangulata a későbbiekben sem fagyott alább. Kígyózó sorok és megannyi boldog család töltötte be a Családi Pihenőpark területét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában